دسته بندی ها

اخبار اجتماعی
اخبار حوادث
آموزش و سرگرمی
ویدئو
عکس
بازارگردی
اخبار اجتماعی /

ویدئو خجالت آور از آرامگاه ابوریحان بیرونی دانشمند بزرگ ایرانی در افغانستان!/ واقعا حق این دانشمند بزرگ همین آرامگاه مخروبه‌ست؟+ تصاویر

شنبه، 10 شهریور 1403
طوطیا نیوز: آرامگاه ابوریحان بیرونی در سال 1352 در شهر غزنی افغانستان کشف شد. به گفته مسئولان فرهنگی افغانستان، وقتی مزار ابوریحان بیرونی کشف شد، هیچ ساختمان و مقبره‌ای نداشت؛ اما اطراف آن را محوطه‌ای بزرگ فرا گرفته بود که باغ و حریم آرامگاه ابوریحان محسوب می‌شد. .

به گزارش طوطیا نیوز، ابوریحان بیرونی، دانشمند مشهور ایرانی عصر غزنوی در شهر غزنه، پایتخت آن دولت، دیده از جهان فروبست و او را در همان شهر به خاک سپردند. مکان آرامگاه ابوریحان بیرونی در جنوب شهر غزنه پیشین واقع شده است و حدود دو کیلومتر با شهر غزنه فعلی فاصله دارد. در حال حاضر، آرامگاه ابوریحان بیرونی به‌طور کلی تخریب شده است و از هیچ سنگ قبر، مقبره یا بارگاهی برخوردار نیست. آرامگاه ابوریحان بیرونی اکنون بسته است و امکان دسترسی به آن، به‌علت بازسازی بنا وجود ندارد. آرامگاه ابوریحان بیرونی به‌دلیل شرایط جنگی افغانستان در سال‌های متمادی، حضور طالبان و بی‌توجهی آن‌ها به علم و میراث فرهنگی و حوادث طبیعی تخریب شده است. کتیبه سنگی آرامگاه ابوریحان بیرونی تا چند سال پیش موجود بود؛ اما در سال‌های اخیر از بین رفته است. این کتیبه هویت مقبره را نشان می‌داد و روی آن عبارت «هذا قبر محمد بن احمد بیرونی» حک شده بود. اکنون به‌دلیل نبود کتیبه و تخریب مزار، جایگاه دفن این دانشمند بزرگ با آجرهایی دست‌چین مشخص شده است.

سال‌ها پیش دولت وقت افغانستان تصمیم گرفت مقبره ابوریحان را مرمت و بازسازی کند. دولت برای دست‌یابی به این مقصود، کار بازسازی مقبره و محوطه آن را به شرکتی خصوصی واگذار کرد؛ این شرکت در سال 1388 بازسازی حصار باغ و محوطه آرامگاه را به پایان رساند و دری بزرگ نیز برای دیوار محوطه نصب شد. هزینه ساخت دیوار باغ و آرامگاه ابوریحان بیرونی را 49,000 دلار برآورد شد. بازسازی بنای گنبد مقبره و چاه آب آن، در سال 1391 به شرکت خصوصی دیگری واگذار شد و نقشه آن را نیز ارائه دادند. اداره اطلاعات و فرهنگ سابق افغانستان، طرحی را برای ساخت گنبدی به سبک معماری دوره غزنویان روی مزار ابوریحان بیرونی آماده کرد و در کنار آن، نقشه بنای یک رستوران و کافه برای استفاده گردشگران در نظر گرفته شد.

طرح شبیه سازی شده آرامگاه ابوریحان بیرونی

طرح مقبره ابوریحان بیرونی با ترکیبی از معماری عصر غزنوی و شاخصه‌هایی از طرح‌های اسلامی به‌صورت یک ستاره هشت‌ضلعی کشیده شد. در این طرح از شاخصه‌های معماری منار سلطان مسعود غزنوی و بهرام شاه و آثار علمی ابوریحان بیرونی الهام گرفته شده بود. قرار بود این پروژه تا سال 2013 تکمیل شود. برنامه چنین بود که در آن سال، غزنه به‌عنوان مرکز تمدن کشورهای اسلامی معرفی شود؛ اما این اتفاق رخ نداد و بنای طرح مقبره از آن زمان تا به امروز عملی نشد. در سال 1396 هیئتی فرهنگی از ازبکستان به افغانستان سفر کرد و با بازدید از آرامگاه ابوریحان بیرونی، درباره کمک‌های مادی و معنوی ازبکستان و همکاری با افغانستان در زمینه بازسازی مقبره رایزنی شد. در سال 1399 نیز میراث فرهنگی و گردشگری ایران برای کمک‌ به بازسازی مقبره ابوریحان بیرونی اعلام آمادگی کرد؛ اما عملا کاری پیش نرفت. افغانستان در دوره معاصر خود ناامنی‌های بسیاری را در اثر جنگ و حضور طالبان تجربه کرد. وجود ناامنی‌ها در ولایت غزنه سبب می‌شد که گردشگران رغبتی برای بازدید از مقبره ابوریحان بیرونی از خود نشان ندهند. از طرفی وضعیت ناگوار آرامگاه، توانایی جذب گردشگران به این مقبره را نداشت. آرامگاه ابوریحان بیرونی از سال‌ها پیش بسته است و امکان بازدید گردشگران از آن هنوز هم فراهم نیست.



(ویدئو) روایت روزهای سخت عاشقی علی ضیاء از زبان خودش / ساعت ها جلوی در خونشون مینشستم
(ویدئو) صحنه‌های عجیب از کنترل نامحسوس راننده مسن خودرو پژو 405 / از هیچ خلافی دریغ نکرد؛ پشیمانی دیگر فایده ای ندارد
یادی کنیم از زیباترین و معروف‌ترین دیالوگ عاشقانه‌ی سینمای ایران در "جدایی نادر از سیمین" و شباهتش به دیالوگ هدیه تهرانی در فیلم "غریبانه"
ویدئو خجالت آور از آرامگاه ابوریحان بیرونی دانشمند بزرگ ایرانی در افغانستان!/ واقعا حق این دانشمند بزرگ همین آرامگاه مخروبه‌ست؟+ تصاویر
(عکس) رونمایی پردیس پورعابدینی، بازیگر سریالهای "آقازاده" و "گناه فرشته"، از خواهر پزشکش/ قبول دارین تنها شباهتشون لبخندشونه؟
آیا انسان به مریخ سفر خواهد کرد؟!/ حرف های نا امید‌کننده‌ی ایلان ماسک و سفر به مریخ!
(ویدئو و عکس) باستانی ترین آسمان‌خراش مورب جهان و ایران که هنوز هم مردم در آن سکونت دارند/ آسمان خراش 12000 ساله‌ی طبیعی در دل کوه
(ویدئو) خیانت کارترین و خطرناک ترین دریای جهان را بشناسید!
(ویدیو) سمی ترین سکانس فوتبالی حمید لولایی/ حیاط آپارتمان و حضور در لیگ برتر/ فقط اون تیپ جواد رضویان منو کشته با اون خنده معروفش ، خوشتیپ کی بودی تو
(ویدیو) کل کل های باحال و عالی حامد آهنگی و علی اوجی در مافیا و جوکر توی مسخره بازی 😂😂
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
استخراج فوری مقاله از پایان‌نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه