طوطیا نیوز:کشورمان ایران از حیث داشتن مکانهای اسرارآمیز و ترسناک تاریخی و طبیعی بسیار غنی است.در این مقاله ترسناک ترین مکان های ایران را معرفی می کنیم.
به گزارش پایگاه خبری طوطیا نیوز،آدم های ماجراجو همیشه دنبال کشف چیزهای جدید و مهیج هستند. به همین دلیل برای این دست از افراد سفر به ترسناک ترین مکان ها میتواند یکی از گزینه های هر برنامه سفری باشد. اگر از علاقه مندان به ژانر وحشت باشید، قطعا می دانید که بسیاری از مخلوقات این ژانر از ترسناک ترین مکان ها سر در آوردند. از خانهها، عمارتها و کاخهای تسخیر شده تا قلعه ها، زندان ها و شکنجه گاه ها از این دست هستند که ترسناک ترین مکان های ایران هم از همین نوع فضاها هستند.
در استان اردبیل و در 11 کیلومتری شهیر نیر، در کنار روستای کورعباسلو قلعه اسرار آمیزی به نام بوینی یوغون قرار دارد. این قلعه گویی خیلی گردن کلفت است و آدم هایی که به آن وارد می شدند را می خورده است. در زبان آذری (بوینی یوغون به معنای گردن کلفت) می باشد.
محلی های این منطقه بر این باورند که قرن ها پیش مردمانی به روستای کورعباسلو در استان اردبیل می رفتند، پس از بازدید از قلعه باستانی به صورت کاملا مرموز ناپدید می شدند، معلوم نبود که چه بر سر این افراد می آید، محلی های منطقه می گفتند که قلعه آن ها را بلعیده است. با ادامه این حرف ها ، کم کم این قلعه در میان روستا به قلعه آدم خوار معروف گردید. داستان های زیادی درباره آن مردم محلی گفته شده است. البته علم و دانش بشر پیشرفت کرد، کم کم داستان ها و افسانه ها از بین رفت و مردم دلیل اصلی آن را کشف کردند. معمای این قلعه را پژوهشگران این گونه حل کردند که، به دلیل صعب العبور بودن مسیر، گاه گردشگران از مسیرهای دیگر تپه برمی گشتند و مردم فکر می کردن که آنها ناپدید گردیدند.
کال جنی یا دره جنیان منطقهای رمزآلود در شهر طبس در استان خراسان جنوبی است؛ درهای زیبا، وهمناک و پر از شگفتی که یکی از جاذبههای طبیعی مهم ایران به شمار میآید و به گفته بومیان، محل زندگی جنها و ارواح است. در این مقصد مرموز و جذاب میتوانید به تماشای طبیعت بینظیر یا تمدنی باستانی بنشینید و تجربهای متفاوت در دل کویر به دست بیاورید. در مسیر رسیدن به دره جنیان که یکی از دیدنی های طبس است، در همان ابتدای راه، چشمهها، درختان نخل و نیزارهای زیبا شما را جادو میکنند و بهسمت داخل دره میکشانند. این دره زیبا از سال 1396 با نام کال جنی در فهرست آثار طبیعی ملی ایران ثبت شده است و سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را بهسمت خود جذب میکند.
برخی معتقد هستند که در گذشته، عدهای از پیروان میترائیسم این دره را بهعنوان عبادتگاه خود انتخاب میکنند. آنها شایعه جنزدگی این منطقه را انتشار میدهند تا مردم از حضور در این منطقه بترسند. آنها به این طریق از آزار و اذیت دیگران در امان میماندند. البته یکی از دلایل دیگر این نامگذاری وجود حفرهها و تونلهای عجیب در دل صخرههای این دره است. بومیان معتقد بودند که این حفرهها، منازل اجنه هستند.
تالاب أرواح در 12 کیلومتری شهر نوشهر قرار دارد و به خاطر گذشتههای دور اسم عجیب و غریب و شاید کمی ترسناکی را به خود اختصاص داده است. اگر دلتان برای هیجان و ماجراجویی تنگ شده، بهتر است تا با یک وسیله نقلیه مطمئن بار و بندیل سفرتان را ببندید و به این آدرس حرکت کنید: در 5 کیلومتری شمال روستای چلندر از توابع نوشهر دریاچه در میان جنگل انبوه پهن برگ در منطقه ملا کلا قرار گرفته که طول دریاچه در حدود 700 متر و عرض آن 300 متر است. در درون دریاچه درختان خشک شده ای قرار دارند که منظره جالبی ایجاد کرده اند.
این دریاچه بیشتر اوقات مه گرفته است که بین درخت های جنگل خودش رو پنهان کرده و راه دسترسی به اون هم سخته و هم خطرناک. هرچند که تو مسیر رسیدن به دریاچه خطر گذر از جنگل و احتمال مواجه با حیوانات وحشی وجود داره، اما افراد بسیاری به اینجا اومدن. ترکیب درختان مرده و مه ای که بیشتر اوقات روی دریاچه رو گرفته با صدای حیوانات وحشی منطقه، همگی باعث شده تا لقب دریاچه ارواح را به خود اختصاص دهد. مردمی که امروزه اطراف این دریاچه زندگی می کنند، چیزی از ارواح ندیده اند اما معتقدند ساکنین گذشته حتما اطلاعاتی داشته اند که این نام را برگزیدند. اما با نشستن و جستجو در سایت ها به پاسخ سوالهایتان نمی رسید و بهتر است خود دست به کار شوید و پا به این دریاچه مشکوک بگذارید.
گاهی سفر به برخی مکانهای اسرارآمیز و ترسناک حتی برای حرفهایها هم به قیمت جان تمام میشود. غار پرآو در استان کرمانشاه، یکی از آن دست مکانهای خطرناکی است که تا به حال جان بسیاری از افرادی را که به آن سفر کردند، گرفته و به همین دلیل هم به «غار قاتل» شهرت پیدا کرده است. گفته میشود، غار قاتل تا به حال جان پنج تن از غارنوردانی را که قصد کاوش آن داشتهاند، گرفته است.
غار قاتل برخلاف بسیاری از غارها که به صورت افقی هستند، کاملا عمودی است و برای رسیدن به دهانه آن باید به ارتفاع 3 هزار متری کوه پرآو صعود کرد. این غار صعبالعبور و ترسناک برای اولین بار توسط کاوشگران انگلیسی و لهستانی کاوش شد. پس از آن در سال 1370 بود که غارنوردان ایرانی هم توانستند با وجود موانع و دشواریها به انتهای آن برسند .پس از آن کاوشهای زیادی از سوی غارنوردان بیشماری انجام گرفت. طی همین هجوم غارنوردان به آن بود که دستکم پنج تن جان خود را هنگام درنوردیدن غار از دست دادند تا اسم غار قاتل روی آن بماند. رفتن به غار قاتل تنها برای غارنوردان حرفهای آن هم در فصول گرم سال امکانپذیر است.
به جرات میتوان گفت کویر ریگ جن شگفتانگیزترین و ترسناکترین مکان ایران است. این منطقه کویری با تپههای شنی گستردهاش در جنوب سمنان قرار دارد. با وجود گرمای طاقتفرسا و همینطور وجود تلماسهها که عبور وسایل نقلیه را تقریبا ناممکن میکند، کمتر کسی آگاهانه به این کویر بیآب و علف میرود .مردم محلی عقیده دارند که ریگ جن، نفرین شده و مأمن ارواح پلید و اجّنه و دیوان و پریان است. وجود باتلاقهای نمکی که هر جنبدهای را میبلعد باعث شده به این منطقه کویری «مثلث برموادی ایران» هم لقب دهند . با وجود خطرات زیاد و اتفاقات و بلاهای ریز و درشتی که برای بسیاری از مسافران ریگ جن رخ داده، باز هم این کویر مرموز مقصد بسیاری از گردشگران ماجراجو خصوصا علاقهمندان به آسمان شب و نجوم است. بسیاری راهی ریگ جن میشوند تا در سکوت و شبهای پرستاره کویر به تماشای آسمان بنشینند. بسیاری از افراد هم که دنبال هیجان و تجربیات دلهرهآور هستند، ریگ جن را مقصدی ایدهآل برای گردشهای ترس خود میدانند.
دره ارواح بر اثر یک عارضه طبیعی زیبا در جزیره ی قشم اتفاق افتاده است که بومیان بر این عقیده هستند که دره ستارگان بر اثر افتادن ستاره بر این منطقه به وجود آمده است به همین دلیل بومیان این منطقه را ستاره افتاده هم می نامند و از وجود ارواح سرگردان و جن ها داستان های مختلفی شنیده می شود. فرسایش زمین بر اثر تند باد ها ، بارش های رگباری و آب های سطحی در طی سال ها این دره را به وجود آورده است که آن را به یکی از معروف ترین و دیدنی ترین جاذبه های گردشگری قشم تبدیل کرده است و جالب تر از آن این دره تنها عارضه زمین شناسی است که در آسیا رخ داده که در تنها ژئوپارک خاورمیانه قرار گرفته است. آن دسته از گردشگران تور قشم که علاقه زیادی به مکان های حیرت انگیز و مخوف دارند، می توانند به این دره که در جاده خاکی غارهای خوربس و در نزدیکی روستای برکه خلف قرار دارد رفته و با موجی از هیجان و دلهره همراه شوند و تجربه ای تکرار نشدنی را برای خود به ارمغان آورند. این جاذبه از عجایب بی همتای جهان است که شبیه آن را تنها درآمریکا می توان دید.
روستای برکه خلف نیز از مکان های دیدنی قشم به حساب می آید که در 5 کیلومتری ساحل جنوبی جزیره زیبای قشم واقع شده و بازدیدکنندگان می توانند از بخش های مختلف آن دیدن کنند و عکس هایی زیبا را از این مکان به ثبت برسانند. دره ارواح قشم که جاذبه ای اعجاب انگیز و بسیار بزرگ است، به طور تقریبی 2 میلیون سال قدمت دارد و در طول زمان های طولانی فرسایش پیدا کرده و به شکل کنونی در آمده است. پستی بلندی های موجود و صخره هایی با اشکال منحصر به فرد یکی از ویژگی های برجسته دره ارواح قشم بوده که مورد توجه بسیاری از تاریخ دانان قرار گرفته و تحقیقات زیادی روی ویژگی آن صخره ها انجام شده است. کلیه ی آثاری که در دره ارواح قشم وجود دارد، از جنس خاک بوده و تماشای آن ها تصویری از کلوت های موجود در کویر لوت را برای گردشگران تور قشم تداعی می کند.
قنات قصبه در بخش مرکزی شهرستان گناباد در جنوب استان خراسان رضوی قرار دارد. قنات قصبه، قدیمیترین و عمیقترین کاریز و قنات جهان نیز به حساب میآید. ولی آنچه باعث شده نام آن در میان فهرست ترسناک ترین مکان های ایران قرار بگیرد، افسانهها و باورهای مخوفی است که از قدیم پیرامون آن وجود داشته است. در واقع، بنا به افسانههای محلی، این قنات عمیق را انسانها حفر نکردهاند، بلکه ساخت آن تنها به دست از ما بهتران ممکن بوده است.
افسانههای زیادی نیز پیرامون نام قدیم گناباد وجود دارد. از دانستهها چنین بر میآید که نام این شهر باستانی در قدیم چیز دیگری بوده، برخی آن را گُنآباد (گون به معنای دیو بنابراین دیو آباد) و برخی نیز گناهآباد دانستهاند. در مورد ساخت قنات قصبه افسانهها بسیار است. در حالی که به باور مردم محلی کار حفر این قنات بسیار عمیق، تنها به دست دیوها و اجّنه ممکن بوده، ناصر خسرو قبادیانی، جهانگرد شهیر ایرانی، عنوان میکند، پس از آنکه در جنگ دوازده رخ، برخلاف میل کیخسرو، امپراتور ایران پیران ویسه (از پهلوانان تورانی) کشته شد، امپراتور دستور داد تا به کفاره گناهان چند کاریز در منطقه ساخته شود. در روایتی دیگر احداث قنات قصبه گناباد را به دستور بهمن از سلاطین قدیم ایران دانستهاند. در مورد قدمت قنات قصبه هم اطلاع درستی در دست نیست، ولی برخی قدمت آن را همزمان با دوران هخامنشیان دانستهاند. به هر حال پیشینه این قنات هرچه باشد، یکی از شگفتیهای معماری قدیم ایران است که با وجود ابعاد عجیب و ترسناکش میتواند مقصدی جالب برای جویندگان هیجان و ترس باشد.
قبرستان جن ها در روستای تاریخی و کهن تیس در چابهار واقع شده قدمت روستا به 2500 سال پیش باز می گردد. این روستا در زمان حمله عرب ها به ایران به دست لشکریان بصره افتاد. به دلیل اهمیتی که این روستای بندری داشته در زمان های مختلف مورد حمله قرار می گرفته، به عنوان مثال در سال 360 هجری قمری عابد ابن علی یکی از فرماندهان عضدالدوله دیلمی بندر را به دست گرفت و کشتار دسته جمعی را راه انداخت. همین کار باعث شد مردم این روستا به دین اسلام بپیوندند، اما بعد ها هم با گذر زمان این روستا از گزند شورشیان در امان نماند. قبرستانی خوفناک و خاموش که در جنوب شرقی ایران واقع شده است، باورهای مردمان بلوچ با سکوت ترسناک طبیعت این قبرستان و آثاریی که در آن بر جای مانده باعث شده که لقب گورستان جن ها را به آن بدهند.
اسم این روستا در کتاب هایی که فتوحات اسکندر در آن نوشته است آورده شده که به گفته جغرافی دانان دوره اسلامی از آن به عنوان روستایی برای مرکز تجارت شکر و گندم استفاده شده است. قبرستان جن ها مانند اسمش بسیار ترسناک می باشد ولی با وجود این مردم محلی این روستا مردگان خود را در نزدیک این قبرستان دفن می کنند. قبرستان شماره یک تیس به سده 4 هجری تا دوره صفوی باز می گردد و در جنوب قلعه پرتغالی ها می باشد که در سال 1386 به عنوان یکی از آثار ملی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قبر هایی که در این منطقه وجود دارد نشان می دهد که آن ها از زمان های خیلی کهن در این مکان قرار داشته اند. این قبر ها که در کنار دامنه کوه قرار دارند با وجود گذشت مدت زمان زیاد و تخریب مقبره ها به وسیله باد هنوز هم قبرهای زیای در آن جا باقی مانده و از بین نرفته اند. در این قبرستان قبری کاملا سالم و قدیمی دیده می شود که حدود 225 سانتی متر طول و 110 متر هم عرض دارد. در گذشته قبرستان جن ها در حاشیه روستا قرار داشت اما با گذر زمان خانه ها به سوی قبرستان پیشروی کرده اند.
در نزدیکی شهر مشهد، جنگل بسیار مرموزی وجود دارد که تمام کلیشههای ژانر وحشت را یکجا دارد. اگر شبها از این جنگل عبور کنید، میتوانید صدایی را بشنوید که به هیچ چیزی جز جیغ شباهت ندارد. به این جهت هم به جنگل سربرج مشهد، نام «جنگل جیغ» را دادهاند. افرادی هم سعی کردهاند سر از معمای این صداهای وهمآور و خوفناک در بیاورند.
گروهی از کارشناسان که برای پرده برداشتن از معمای جنگل جیغ به منطقه رفته بودند، در پایان تحقیقات خود اعلام کردند، آنچه باعث ایجاد این صداهای ترسناک در جنگل میشود، احتمالا حاصل از صدای انبوه ملخهایی است که در فصول بارانی به این جنگل پناه میبرند.
در شهرستان سیرجان در جنوب استان کرمان، باغی وجود دارد که از درختان آن به جای میوه، سنگ آویختهاند. ماجرای این باغ اسرارآمیز به دهه 1340 باز میگردد. صاحب باغ درویش خان اسفندیارپور بوده که گفته میشود، ناشنوا و لال بوده و زمینهای کشاورزی زیادی داشته است.
ماجرای باغ سنگی هم به دوران اصلاحات ارضی باز میگردد که به موجب آن درویش خان بسیاری از زمینهایش را از دست داد و همین باعث آشفتگی و ناراحتی او شد. درویش خان پس از این ماجرا تصمیم گرفت در اعتراض به این مسئله دیگر کشاورزی نکند و بگذارد درختان باغش کاملا خشک شوند. او بعدا درختان خشکیده را در چالههایی کاشت و از آنها سنگهایی آویزان کرد. برخی از اعضای خانواده درویش خان اعتقاد دارند، از آنجایی که او نمیتوانسته صحبت کند، برای اعتراض دست به این کار زده است.
یکی دیگر از عجایب باغ درویش خان سنگهای یک شکل و یکنواختی هستند که بر روی درختان آویزان شدند. همین هم باعث شده تا ابهامات زیادی در مورد منشأ این سنگها به وجود بیاید. اینکه آیا سنگها از همین حوالی آورده شدند؟ یا اینکه درویش خان سنگها از مناطق دور به اینجا آورده است؟ برخی عقیده دارند درویش خان این سنگها را در جایی پیدا کرده و به اینجا آورده، برخی نیز میگویند که خود او این سنگها را به این شکل در آورده است. به هر حال بسیاری درویش خان را حین سوراخ کردن سنگها و آویختنشان دیدهاند