دسته بندی ها

اخبار اجتماعی
اخبار حوادث
آموزش و سرگرمی
ویدئو
عکس
بازارگردی
عکس /

(عکس) بهترین و مناسبترین کفش برای بیماران دیابتی

سه شنبه، 06 شهریور 1403
طوطیانیوز: اگر قند خون کنترل نشود می تواند به بسیاری از بخش های بدن ازجمله عصب ها و رگ های خونی که به پا می رسند، آسیب جدی وارد کند. به این ترتیب، افرادی که مبتلا به دیابت هستند، در معرض خطر بیشتر و مشکلاتی در پاها هستند.

به گزارش طوطیانیوز، اگر قند خون کنترل نشود می تواند به بسیاری از بخش های بدن ازجمله عصب ها و رگ های خونی که به پا می رسند، آسیب جدی وارد کند. به این ترتیب، افرادی که مبتلا به دیابت هستند، در معرض خطر بیشتر و مشکلاتی در پاها هستند. کفش هایی که به صورتی ویژه و برای بیماران دیابتی طراحی می شوند، امکان بروز این خطرات را کاهش داده و می توانند گردش خون سالم در پاها را هم بهبود ببخشند. در این مقاله به کفش مناسب برای بیماران دیابتی و کفش هایی که این بیماران نباید بپوشند، می پردازیم.

مشکلات پا در بیماران دیابتی

همان طور که می دانید قند خون بالا می تواند گردش خون در بدن را تضعیف کند. همچنین می تواند منجر به نوروپاتی یا صدمه به عصب های پا شود. یکی از عوارض نوروپاتی، بی حسی در پاها است. به این معنی که اگر پای فرد دیابتیک بریده یا صدمه ببیند، فرد متوجه نشده و در نتیجه منجر به عفونت در این ناحیه می شود. در این صورت به علت گردش ضعیف خون در بدن، بهبود بریدگی یا عفونت در پا با مشکل مواجه می شود.

مشکلاتی از جمله: میخچه، عفونت قارچی، پینه شست پا و قانقاریا در افراد مبتلا به دیابت بسیار شایع هستند. حتی این بیماران به مشکلاتی مانند انگشت چکشی هم مبتلا می شوند که این ناهنجاری باعث می شود مفصل انگشتان پا به داخل خم شود. در بیماران دیابتی هر مشکلی که در ناحیه پا ایجاد شود، نه تنها به مدت زمان زیادی برای بهبودی نیاز دارد بلکه شاید وخیم تر هم شده و تبدیل به عفونت های خطرناک و در نهایت به قطع عضو بیانجامد. پس توصیه اکید می کنیم که اگر مبتلا به دیابت هستید و هر مشکلی در پا دارید، بدون فوت وقت به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

یادآور می شویم که کفش های تنگ یا گشاد و کفش های معمولی که زیاد راحت هم نیستند، می توانند خطر بروز مشکلات در پای افراد دیابتی را افزایش دهند. حتماً در صورت لزوم در مورد کفش بیماران دیابتی با پزشک یا متخصص پا مشورت کنید. بدیهی است با پوشیدن کفش های مناسب هم احساس راحتی بیشتری خواهید داشت و هم برای مدتی طولانی تر از پای خود محافظت می کنید.

تفاوت کفش های معمولی و کفش های دیابتی

به دلایلی که در پاراگراف های قبلی به آن ها اشاره کردیم، کفش های دیابتی بایستی ویژگی های خاصی داشته باشند و طوری طراحی شوند که برای این بیماران راحت و بی خطر باشند. برای بهترین کفش های مخصوص بیماران دیابتی ویژگی های زیر در نظر گرفته می شوند:

  • لایه محافظتی درون کفش ها از مواد نرم تهیه شده و دوخت های برجسته ندارند. از این رو برای پا ایجاد ناراحتی نمی کنند.

  • این کفش ها، بدون لبه فوقانی طراحی می شوند که فشاری روی پا وارد نشود. چرا که کفش های معمولی به پنجه یا پشت پا فشار زیادی وارد می کنند. کفش های معمولی برای پشت پا، شست پا و پینه انگشت بسیار آزاردهنده هستند.

  • طراحی و ساخت کفش های دیابتی با عمق بیشتر و برای راحتی پا صورت می گیرد. ساخت کفی طبی ارتوتیک ضخیم هم برای راحتی پای بیمار بسیار مهم است. کفی های منعطف و سبک، حرکت پا را آسان و ضربه به پا را کم می کنند.

  • در کفش های مخصوص بیماران دیابتی، فضای بیشتری در قسمت انگشتان در نظر گرفته می شود. به این ترتیب فشار از روی انگشتان برداشته می شود.

  • استفاده از لبه های کشسان یک راه حل ایده آل برای افراد مبتلا به دیابت شدید یا نوروپاتی در کفش های مخصوص این بیماران است.

انواع کفش های دیابتی کدامند؟

اگر شما جزء آن دسته از بیمارانی هستید که دیابت شما تحت کنترل است و هیچ مشکلی در پاها ندارید، یک کفش راحت و در اندازه مناسب می تواند نیاز شما را برطرف کند. اما اگر در پاها مشکلاتی دارید به توصیه پزشک ممکن است نیاز به انواع کفش های زیر داشته باشید:

1. کفش هایی با عمق بیشتر

این کفش ها در حدود یک و نیم سانتی متر از دیگر کفش ها عمق بیشتری دارند. این فضای اضافی می تواند پینه یا انگشت چکشی را در خود جای دهد. کفش هایی با عمق بیشتر، در صورت نیاز امکان قرار دادن کفی را می دهد.

2. کفش هایی برای دوران بهبودی

این کفش ها زمانی توصیه و استفاده می شوند که زخم های پا یا محل جراحی شده در پا در حال بهبودی است. این کفش ها به صورت صندل هایی که قسمت انگشتان آن باز یا بسته است، ساخته می شوند. البته کفش هایی که در قسمت انگشتان باز هستند، معمولاً برای بیماران دیابتی توصیه نمی شوند، مگر در موارد خاص که پزشک توصیه کرده باشد.

3. کفش های سفارشی

کفش های سفارشی همان طور که از نام آن پیداست به شکل پای بیمار طراحی و ساخته می شوند. این کفش ها برای افرادی که ناهنجاری های پا دارند بسیار مناسب هستند. به این ترتیب، اگر به عصب پا آسیب وارد شده، پاها صدمه دیده اند یا دچار نوروپاتی هستند، این کفش های طبی به طور خاص برای حفظ سلامت پاها طراحی و ساخته می شوند.

معمولاً کفش های ارتوپدی نه تنها برای بیماران دیابتی بلکه برای راحتی بیشتر افرادی که دچار میخچه، پینه شست پا یا دیگر مشکلاتی در پاها هستند به صورت اختصاصی طراحی می شوند. انواع این کفش ها برای هر سلیقه و سبکی در دسترس هستند.

لازم به ذکر است که بیماران دیابتی از پوشیدن کفش هایی که در قسمت انگشتان نوک تیز هستند بایستی خودداری کنند. همچنین از کفش هایی که قوس پا را حمایت نمی کنند نباید استفاده کنند. درنتیجه طراحی و ساخت کفش و کفی طبی سفارشی مخصوص بیماران دیابتی می تواند تا اندازه زیادی پاهای این بیماران را از آسیب های جدی دور نگه دارد.

نتیجه

استفاده از کفش و کفی مناسب بخصوص برای بیماران مبتلا به دیابت امری ضروری است و اهمیت دارد. توجه داشته باشید که خطر تاول و ایجاد پینه دردناک با استفاده از کفش های طبی کاهش یافته و پاها از آسیب های جدی محافظت می شوند. طراحی، ساخت و استفاده از کفش های طبی جدید، یکی از روش های بسیار ضروری برای مراقبت از پاهای بیمار است. فراموش نکنید با مراقبت روزانه از پاهای خود می توانید آن ها را در بهترین حالت نگه دارید.



ویدیوی داریوش فرضیایی، عمو پورنگ، از خاطره‌ی حضور پرانرژی گوهر خیراندیش در پشت صحنه‌ی سریال مشترکشون/ پیراهن گلدوزی شده‌ و موقر گوهر خیراندیش چه دلبری میکنه!
(تصاویر) دلبرترین ایده‌ها برای جذاب کردن ماشین‌های دخترونه/ خلاقیت‌های دخترونه که چشماتون رو اکلیلی میکنه😍
باکلاس‌ترین سبک دکوراسیون منحصربه‌فرد برای خانه/ فقط ببینید مینا مختاری، همسر باسلیقه‌ی بهرام رادان، با همین سبک چیدمان چه خونه‌ی شیکی ساخته واسه خودشون
(ویدئو) سکانس خنده دار و عالی عقد ساعد سهیلی در فیلم «پول و پارتی» / طعنه به گلزار میزنه یعنی؟! فقط حرکات چشماش عالیه😂😂
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
استخراج فوری مقاله از پایان‌نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه