(عکس) کشف قدیمی‌ترین خط چشم جهان در میان ویرانه‌های یک شهر ماقبل تاریخ در ترکیه

انتشار 12 مهر 1403

طوطیانیوز: دانشمندان قدیمی‌ترین خط چشم شناخته شده جهان را از ویرانه‌های شهر باستانی یِشیلُوا هویوک در غرب ترکیه کشف کرده‌اند که نشان می‌دهد انسان‌ها بیش از 8200 سال پیش از آرایش استفاده می‌کردند.

(عکس) کشف قدیمی‌ترین خط چشم جهان در میان ویرانه‌های یک شهر ماقبل تاریخ در ترکیه

به گزارش طوطیانیوز، این خط چشم، در واقع قلم سرمه‌ است که از سنگ سبز سرپانتین ساخته شده و هنوز هم آثاری از رنگدانه سیاه در نوک خود دارد.

سرمه، که در طول تاریخ برای اهداف آرایشی و دارویی استفاده می‌شد، توسط مردم در مناطق مختلف از جمله مصر، شام، ایران و آناتولی به کار برده شده است و امروز همچنان در برخی مناطق کاربرد دارد.

چشم

این یافته نشان می‌دهد که ساکنان اولیه یشیلوا، به ویژه زنان، به زیبایی توجه داشتند.قدمت سکونتگاه یِشیلُوا هویوک (Yeşilova Höyük) در نزدیکی ازمیر امروزی به حدود 6500 سال قبل از میلاد برمی‌گردد و تا سال 4000 قبل از میلاد مسکونی بوده است.

باستان شناسان بقایای کلبه‌های باستانی و سازه‌های سنگی دوران نوسنگی را در این مکان کشف کرده‌اند. با این حال، این شهر پس از تخریب در آتش سوزی در سال 5700 قبل از میلاد رها شد و موادی مانند این قلم سرمه در زیر لایه‌های گل و لای حفظ شد.

نقشه

دکتر ظفر دیرین، باستان شناس ارشد، این چوب سرمه 10 سانتی‌متری با ضخامت یک سانتیمتر را «به‌خوبی صاف‌شده و به شکل یک قلم تیز» توصیف کرد که احتمالاً در ظرفی از سرمه فرو رفته و مانند خط چشم امروزی از آن استفاده می‌شد.

خط چشم

رنگدانه سیاه که تصور می‌شود اکسید منگنز باشد، در حال حاضر در حال تجزیه و تحلیل است.

سرمه در طول تاریخ نه تنها برای زیبایی‌شناسی، بلکه برای سلامت چشم نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این باور وجود داشت که سرمه به درمان بیماری‌های چشمی کمک می‌کند و تابش نور خورشید را کاهش می‌دهد.سرمه از آسیاب کردن استیبین، ماده معدنی موجود در ذخایر گرمابی ساخته می‌شود.

جالب اینجاست که کلمه «الکل» ریشه در کلمه عربی «الکحل» دارد که به این ماده آرایشی قدیمی اشاره دارد.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران
همچنین بخوانید