(ویدئو) آیا این بز های غول پیکر در دنیای واقعی وجود دارند؟/ 15 نوع از بز ها که با دیدنشون از تعجب شاخ درمیارید

انتشار 4 مرداد 1403

طوطیا نیوز:در این ویدئو با 15 بز غول پیکری آشنا خواهید شد که باور نمی کنید در دنیای واقعی وجود داشته باشند.

(ویدئو) آیا این بز های غول پیکر در دنیای واقعی وجود دارند؟/ 15 نوع از بز ها که با دیدنشون از تعجب شاخ درمیارید

به گزارش طوطیا نیوز،بزها به پایستن نسل­های بشری کمک ­های بی­ بدیلی نموده­ اند. بز (کاپرا هیرکوس) اولین حیوانی است که توسط بشر با مقاصد اقتصادی اهلی شده است. اولین شواهد اهلی سازی این حیوان به بیش از 9000 سال پیش در جنوب غرب آسیا و جایی که کشاورزی ظهور یافته بود، نزدیک مرزهای کنونی ایران و عراق بر می­گردد. از این نقطه به تمامی نقاط جغرافیایی پراکنده شده و امروز به سختی می­توان ناحیه اقلیمی و آب و هوایی را عاری از بز جستجو نمود.

تمایز فیزیکی در قالب نژادها و گونه ­ها، در اثر جهش (موتاسیون) طبیعی و انتخاب توسط بزداران در محیط پرورش و در ایزولاسیون نسبی به وقوع پیوسته است. بزداران اولیه همچنین بایستی انتخاب را مطابق صفات تولیدی مناسب با نیازهای خود صورت داده باشند. خون تازه محتملا در طی مهاجرت انسان­ها به طبع دلایل اقتصادی و یا در زمان جنگ­ها به جمعیت بزها وارد شده است. بزها قابلیت تطابق پذیری فوق العاده­ای از خود نشان داده­اند و امروز در شمالی­ترین نقاط چون­ اسکاندیناوی و جنوبی­ترین نقاط نظیر آمریکای جنوبی و در ارتفاعات گوناگون یافت می­شوند.

دلایل متعددی سبب ناچیز شمردن معاضدات بز به مردم و اقتصاد کشورهای در حال توسعه و نقش واقعی این حیوان در میان جوامع شده است. نخست آن که تعداد تخمینی بزها معمولا غیر دقیق است. این حیوانات غالبا در مناطقی پرورش می­یابند که استطاعت شمارش مستقیم و صدور آمار و سرشماری منظم وجود ندارند. محصولات بزی ندرتا به سیستم بازاریابی رسمی وارد شده و بنابراین سهم بز در اقتصاد ملی و روستایی به شدت نادیده گرفته می­شود. به علاوه بزها معمولا توسط زنان فقیر روستایی نگهداری می­شوند که کمتر از صدایی در مجامع ملی برخوردار می­شوند. بنابر تمامی عوامل فوق، بز و مردمی که به پرورش این حیوان می­پردازند به عنوان موجودیتی کم ارج مورد مصالحه قرار می­گیرند و در برنامه­ های توسعه ملی از اولویت پایینی برخوردار هستند.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران