طوطیا نیوز: اگر میخواهید بدانید آیا عفونت مغزی کشنده است، یا اینکه طول درمان عفونت مغزی چقدر است و چگونه میتوان آن را درمان کرد تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
به گزارش طوطیا نیوز، عفونت دندان یکی از مشکلات شایع دهان و دندان است که با درد، حساسیت به فشار، قرمزی، بو و طعم بد همراه می باشد. این عفونت نیز همانند دیگر عفونت ها قابلیت گسترش و انتشار به بافت ها، استخوان ها، پوست و اندام های داخلی بدن را دارا است. به همین دلیل عدم درمان به موقع آن عوارض جدی بر جای میگذارد که از جمله آنها می توان به بیماری های قلبی عروقی، کلیوی، مغزی، تنفسی، التهاب مغز استخوان و التهاب پوست اشاره کرد. بنابراین لازم است که به نشانههای پخش عفونت دندان در بدن توجه شود تا از مشکلات جدی پیشگری شود.
هنگامی که توجه لازم را به سلامتی دهان و دندان نشان ندهیم، ذرات غذای باقی مانده در دهان با بزاق و باکتریهای دیگر ترکیب شده و پلاک را به وجود میآورند. آبسه یا عفونت دندان اصولا به دلیل عفونت باکتریایی به وجود می آید. باکتری ها در پلاکها، باقیمانده غذاها، بزاق دهان و پیرامون دهان وجود دارند. این باکتری ها به دندانها چسبیده و موجب تخریب لثه و دندان میشوند. در شرایطی که پلاکهای دندانی با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مرتب برداشته نشوند، باکتریها وارد بافت نرم لثهها و دندانها میشوند. در نهایت عفونت دندان ایجاد میشود.
عفونت دندان یکی از شایع ترین عفونت های سر و گردن است. خطرات ایجاد شده از این عفونت فقط مختص خود دندان یا فضای دهانی نیست. بلکه می تواند زمینه ساز بیماری های جدی در شخص شود. به همین علت ریشه یابی و درمان به موقع آن از اهمیت بالایی برخوردار است. خطرات ناشی از سرایت عفونت دندان در بدن عبارتند از:
باکتری های عفونت دندان می توانند پس از ورود به جریان خون، خود را به سر و سلول های مغزی رسانده و آنها را از بین ببرند. مواد شیمیایی ترشح شده از لثه عفونی این فرآیند را تسریع می کند. درگیر شدن کانال های عصبی یکی دیگر از تاثیرات منفی این نوع عفونت بر مغز است. در نهایت احتمال بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر یا زوال عقل افزایش می یابد.
نفوذ عفونت باکتریایی از دندان به پوست باعث سلولیت می شود. در این وضعیت، چربی زیر پوست یا غشای میان پوستی در معرض حمله باکتری ها قرار می گیرند. قرمزی، تورم و احساس درد در ناحیه درگیر از جمله علائم سلولیت هستند که با گذشت زمان گسترش می یابد. پوست سر و صورت و گردن بیشتر از دیگر نواحی بدن از جمله سر در معرض آسیب عفونت دندان قرار دارند.
عفونت دندان و باکتری ها میتوانند در قسمت های مختلف دهان تجمع یافته و تشکیل آبسه دهند. آبسه شاید درون بافت نرم دندان (پری اپیکال)، لثه (جینجیوال) یا استخوان نگهدارنده دهان (پریودنتال) ایجاد شود. آبسه در صورت بی توجهی به از دست رفتن دندان یا استخوان درگیر ختم می شود. همچنین آسیب دیدگی سینوس ها و رگ های مغزی سر در چنین شرایطی افزایش می یابد.
مطالعات انجام شده نشان می دهد که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد. علت این مسئله را می توان به باکتری های عفونت دندان نسبت داد که وارد جریان خون می شوند. سپس درون رگ ها رسوب کرده و با تشکیل پلاک دیواره را سخت می کنند. در اصطلاح علمی به این پدیده آترواسکلروز نامیده می شود. نتیجه این فرآیند، انسداد رگ ها و افزایش حملات قلبی است. انسداد رگ ها فشار خون را نیز بالا برده و احتمال سکته مغزی را افزایش می دهد.
اگر عفونت دندان باکتری ها به شکل مستقیم خود را به قلب رسانده و باعث عفونت در غشای داخلی قلب شوند، بیماری اندوکاریت ایجاد می شود. بالا رفتن فشار خون علاوه بر زمینه سازی جهت بیماری های قلبی عروقی به کلیه نیز آسیب وارد می کند. قند خون بالا یکی دیگر از تبعات این عفونت ها است که زمینه ساز ابتلا به دیابت می باشد. به این موارد می توان انسداد ریه (COPD)، عفونت ریه و عفونت مجازی تنفسی را نیز اضافه کرد.
با توجه به اینکه دندانی که دچار مشکل شده است در کدام ناحیه فک قرار گرفته است، قسمت های متعددی از صورت می تواند درگیر شوند. به عنوان مثال در شرایطی که عفونت در یکی از دندان های موجود در فک بالا ایجاد شود حفره بینی، سینوس ها، زیر چشم و گونه ها نیز دچار تورم یا عفونت می شوند. اما در صورتی که عفونت دندان در فک پایین باشد، حلق، زیر زبان، بنا گوش آسیب می بیند؛ به گونه ای که بلع، باز کردن دهان یا تنفس به سختی انجام می شود.
استئومیلیت یا عفونت مغز استخوان یکی از عوارض سرایت عفونت دندان در بدن و در ناحیه استخوان ها است. به این علت که باکتری های عفونت دندانی وارد خون شده و می توانند خود را به بافت استخوانی برسانند. این اختلال اصولا استخوان های مجاور دندان را درگیر می کند. درد شدید، قرمزی، بی حالی و گرمی از جمله علائم ایجاد این مشکل هستند. بی توجهی به این علائم باعث گسترش عفونت به استخوان و مفاصل پیرامون شده و شرایط را حادتر می کند.
در بعضی شرایط سینوس کاورنوس موجود در قسمت مغز سر به علت گسترش عفونت از، بینی یا گوش دچار گرفتگی با لخته خون می شود. تورم یک طرفه، قرمزی چشم و خونریزی شبکیه، افتادن پلک، تب، سردرد، کاهش بینایی از جمله علائم این اختلال هستند. زنان بیشتر از مردان در معرض ایجاد این اختلال قرار دارند.