(ویدئو) جذابترین و خاص ترین اتفاق آسمان ایران در تابستان 1403!/تاریخچه بارش شهابی «برساووشی» چیست؟

انتشار 25 مرداد 1403

طوطیا نیوز:ویدیوی شهاب باران برساووشی از زیباترین اتفاقات در آسمان مرداد ماه بوده است.در ادامه توضیحات و تصاویر جدیدترین ویدیوی آن را ببینید

(ویدئو) جذابترین و خاص ترین اتفاق آسمان ایران در تابستان 1403!/تاریخچه بارش شهابی «برساووشی» چیست؟

به گزارش طوطیا نیوز،اوج این بارش شهابی معمولاً هرساله در حدود بیست و دوم مرداد روی‌می‌دهد و ستاره شناسان و عکاسان در موقعیت و مکانی مناسب و بدون هیچ روشنایی این لحظات زیبا را ثبت میکنند.در ادامه ویدیویی بسیار زیبا که به تازگی منتشر شده را از این صحنه و قاب ببینید.

چگونگی ایجاد بارش شهابی:

بارش شهابی هنگام عبور سیارهٔ زمین از میان توده‌ای از سنگ‌ها و بقایای باقی‌مانده از دنباله‌دارها در فضا رخ می‌دهد که در این پدیده تعداد زیادی شهاب در جو زمین می‌سوزد و در آسمان قابل مشاهده است؛ در سال چند پدیده بارش شهابی مانند برساووشی و جوزایی اتفاق می‌افتد.

نامگذاری این پدیده نجومی با توجه به صُوَر فلکی‌ که نقطۀ کانونی بارش‌هاست، صورت می‌گیرد و کانون بارش شهابی این شب‌ها، صورت فلکی برساووش است.

79

تاریخچه بارش شهابی برساوشی:

گفته می‌شود این بارش‌های شهابی از سال 36 بعد از میلاد هم دیده می‌شدند، ولی نامی نداشتند. در باور عامیانه کاتولیک‌های آلمانی و انگلیسی شهاب‌های ماه آگوست (مرداد ماه) را به نام «اشک‌های سنت لورنس» (Tears of St. Lawrence) که امپراتور روم در 10 آگوست 258 میلادی او را کشت، می‌شناختند. دنباله‌دار «سوئیفت‌تاتل» را لوییس سویفت و هورس تاتل در سال 1862 از رصدخانه هاروارد کشف کردند.

بهترین ساعت رصد باران شهابی برساووشی:

برساووشی یکی از جذابترین بارش‌های شهابی است که از 26 تیر تا دوم شهریور روی می‌دهد و در ابتدای دهه سوم اَمُرداد به اوج خود می‌رسد؛ در این رویداد تعداد شهاب‌ها در طول شب افزایش می‌یابد و می‌توان ده‌ها شهاب را در هر ساعت مشاهده کرد.

کارشناس و مدرس مرکز نجوم ادیب اصفهان، اوج بارش شهابی برساووشی در سال جاری را حدود ساعت 18 دوشنبه 22 اَمُرداد دانست و گفت: با توجه به اینکه اوج بارش در روز اتفاق می افتد و همچنین ماه تا نیمه شب در آسمان وجود دارد، بامداد دوشنبه 22 اَمُرداد و سه‌شنبه 23 اَمُرداد بهترین زمان رصد بارش شهابی یاد شده است.در روزهای آینده، ماه هر روز دیرتر غروب می‌کند و بیشتر ساعات شب قابل مشاهده است، تا زمانی که ماه به فاز کامل برسد، بیشتر ساعات شب قابل مشاهده است، حوالی غروب طلوع می‌کند و حوالی سحر نیز غروب می‌کند.

بیشترین شهاب‌سنگ را در ساعات قبل از طلوع آفتاب (بین 02:00 تا 04:30 بامداد) و در ارتفاعات و نزدیک به قله‌ها می‌توان مشاهده کرد. مناطقی با میدان دید وسیع و آلودگی نوری کم بهترین مکان‌ها برای رصد بارش‌های شهابی هستند.

بهتر است قسمت تاریک‌تر آسمان را انتخاب کنیم و مستقیم به بالای سرمان خیره شویم. برای اینکه تماشای خالص‌تری داشته باشید به جایی که آلودگی نوری و ابر نیست بروید.

88

اگر از چراغ‌های شهر دور بودید، به آسمان خیره شوید و اجازه دهید چشمانتان 15 تا 20 دقیقه به تاریکی عادت کند. بعد از این می‌توانید شهاب‌سنگ‌ها را در آسمان ببینید.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران