(ویدئو) صحنه تکان دهنده از مردم ونزوئلا در حال ریختن اسکانس های خود به زباله در پی تورم شدید

انتشار 16 مهر 1403

طوطیانیوز: بحران اقتصادی در ونزوئلا، بحرانی است که از سال 2012 در شاخص‌های اصلی اقتصاد کلان مشاهده شد و پیامدهای آن نه تنها از نظر اقتصادی، بلکه از نظر سیاسی و اجتماعی نیز ادامه دارد.

(ویدئو) صحنه تکان دهنده از مردم ونزوئلا در حال ریختن اسکانس های خود به زباله در پی تورم شدید

به گزارش طوطیانیوز، ونزوئلا که بزرگترین ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد، سوژه جالبی برای مطالعه موردی درباره آسیب های یک دولت نفتی است. از زمان کشف نفت در دهه 1920 در این کشور، ونزوئلا وارد سفری هیجان انگیز، اما خطرناک با رونق و رکود شد که آموزه هایی برای دیگر کشورهای سرشار از منابع جهان ارائه می کند. دهه ها حکمرانی ضعیف، کشوری را که زمانی یکی از مرفه ترین کشورهای آمریکای لاتین بود به سمت ویرانی اقتصادی و سیاسی سوق داد.

در سال های اخیر، ونزوئلا دچار فروپاشی اقتصادی شد، تولید به طور قابل توجهی کاهش یافت و تورم افسار گسیخته به کمبود کالاهای اساسی مانند غذا و دارو منجر شد. در همین حال، سوء مدیریت دولت و تحریم های آمریکا به کاهش شدید تولید نفت و کاهش چشمگیر سرمایه گذاری در این بخش منجر شد . وابستگی شدید ونزوئلا به درآمدهای نفتی یکی از دلایل اصلی بحران اقتصادی در این کشور محسوب می شود.

بین سال های 2012 تا 2019، اقتصاد ونزوئلا تقریبا 80 درصد کوچکتر شد و بیش از 90 درصد مردم کشور وارد فقر مطلق شدند. تورم در این بازه زمانی تا دو میلیون درصد نیز رسید و بیش از 14 صفر از پول ملی حذف شد. بدهی های خارجی تنها طی چند سال به بیش از 150 میلیارد رسید و درآمد این کشور نفت خیز در بازه زمانی اعلام شده کاهش بیش از 90 درصدی را تجربه کرد. در نتیجه، یکی از غنی ترین کشورها از نظر منابع نفتی، به یکی از فقیرترین کشورهای جهان تبدیل شد.

با این وجود، بنابر گزارش رویترز، دولت ونزوئلا به تازگی تغییراتی در سیاست های خود اعمال کرده و امیدوار است که با کاهش تحریم ها از سوی واشنگتن و بازگشت دوباره غول های نفتی برای از سرگیری فعالیت های خود در این کشور در مسیر بهبود شرایط گام بردارد.

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری امسال ونزوئلا، دولت این کشور در حال تشدید تلاش های خود برای کاهش نرخ تورم است، ارزش بولیوار – واحد پول ونزوئلا - در برابر دلار را ثابت نگه داشته و چگونگی مدیریت هزینه ها بدون افزایش قیمت های مصرف کننده را می سنجد.

این کشور نفت خیز آمریکای جنوبی که دولت آن تحت تحریم های آمریکا قرار دارد، با یک بحران اقتصادی بلند مدت مواجه شده که کمبود مزمن، کاهش ارزش پول ملی و ابرتورم از آثار آن بوده است.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران
همچنین بخوانید
پربازدیدترین مطالب