(ویدئو) ترجمه نوشته های خاص و دیدنی خطوط کوفی در بازار قیصریه اصفهان که شما را حیرت زده میکند!/ QR کد داشتیم وقتی مود نبود!

انتشار 1 شهریور 1403

طوطیا نیوز: ترجمه اشعار و نوشته های روی دیوار ها و بناهای قدیمی بازار قیصریه اصفهان که با دیدن آنها متوجه شکوه و عظمت معماری ایرانی اسلامی میشوید.

(ویدئو) ترجمه نوشته های خاص و دیدنی خطوط کوفی در بازار قیصریه اصفهان که شما را حیرت زده میکند!/ QR کد داشتیم وقتی مود نبود!

به گزارش طوطیا نیوز، خط بنّایی یا مَعْقِلی یا خط هزارباف یکی از انواع خوشنویسی اسلامی است که نوعی خط کوفی زاویه‌دار به‌شمار می‌رود و از ترسیم اشکال هندسی مانند مربع، لوزی، مستطیل و خطوط موازی و متقاطع حاصل می‌شود. خط بنایی نوع تزیین نشده و هندسی خط کوفی است که براساس خانه‌های شطرنجی طراحی می‌شود. اساس کوفی بنایی امتدادهای افقی و عمودی و گردش خط با ضخامتی یکنواخت در راستای افقی یا عمودی است به گونه‌ای که تمام سطوح هندسی شکل با این نوشته‌های افقی و عمودی پر می‌شود. در بعضی انواع کوفی بنایی به نمونه‌هایی برخورد می‌کنیم که هم سیاهی و هم سفیدی بین آن‌ها از کلماتی تشکیل شده‌اند که هر دو دارای معناست که به آن کوفی مشکل یا متداخل گفته می‌شود.

بازار قیصریه اصفهان قدمتی نزدیک به 500 سال دارد. این بازار بین‌ سال‌های 1011 تا 1029 به‌ دستور شاه عباس اول و به دست توانمند استاد علی‌اکبر معمار اصفهانی ساخته شده است. بازار قیصریه به‌ نام‌های بازار شاهی یا بازار سلطانی نیز شناخته می‌شود، اما نام اصلی آن همان بازار قیصریه است. با توجه به متونی که نوشته شده است با خط بنایی یکی از اشعار سعدی شاعر نامدار ایرانی به چشم میخورد. این شعر بخشی از غزلیات سعدی میباشد که در ادامه آنرا مشاهده میکنید.

غرض نقشی است کز ما باز ماند/ که هستی را نمی‌بینم بقایی
مگر صاحب‌دلی روزی به رحمت/ کند در حق مسکینان دعایی


دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران
همچنین بخوانید