(ویدیو) آموزش کمک‌های اولیۀ پس از مارگزیدگی توسط پزشک حاذق جواد رضویان در برنامۀ نوستالژی و خاطره انگیز سیب خنده

انتشار 30 شهریور 1403

طوطیا نیوز: سیب خنده یک مجموعه تلویزیونی طنز مربوط به سال 1376 و به کارگردانی رضا عطاران و شیرین جاهد است که از گروه نوجوان شبکهٔ یک در 35 قسمت پخش شد. بخشی از سکانس جالب کمک‌های اولیه با بازی جواد رضویان را ببینید.

(ویدیو) آموزش کمک‌های اولیۀ پس از مارگزیدگی توسط پزشک حاذق جواد رضویان در برنامۀ نوستالژی و خاطره انگیز سیب خنده

به گزارش طوطیا نیوز، جوادرضویان در 6 مرداد 1353 در شهر قم، ایران زاده شد. او به‌طور اتفاقی وارد رشته بازیگری شد. رضویان در سال اول دانشگاه با مهران غفوریان، امیر غفارمنش و بیژن بنفشه‌خواه هم‌کلاس بود و به کمک آن‌ها وارد این رشته شده‌است. رضویان از سال 1373 در عرصه بازیگری مشغول به کار شده‌است.

او با مجموعه سیب خنده به تلویزیون آمد؛ ولی با مجموعه پاورچین به کارگردانی مهران مدیری به موفقیت رسید و در جایزه بزرگ مجدداً به کارگردانی مدیری این موفقیت را تکرار کرد. بازی او در سریال در حاشیه و در حاشیه 2 به کارگردانی مدیری باعث محبوبیت بیش از پیش رضویان شد. در ادامه سکانسی از سریال نوستالژی و خاطره انگیز سیب خنده را تماشا نمایید.

اقدامات فـوری پـس از مار گزیـدگی:

برای شروع کمک‌های اولیه منتظر ظاهر شدن علایم مارگزیدگی نباشید و از اقدام‌هایی که به آسیب دیدن بیشتر بیمار منجر می‌شود، پرهیز کنید. به علت ایجاد تورم در ناحیه گزش وسایلی مانند انگشتر و ساعت ... را در آورید. محل گزیدگی را با آب و صابون بشویید و سپس با پارچه تمیز بپوشانید، فرد را در موقعیت عادی و راحت دراز کشیده یا نشسته، قرار دهید. اطراف محل گزش را با خودکار خط بکشید و زمان مارگزیدگی را ثبت کنید. برای به تأخیر انداختن جذب سیستمیک زهر و حفظ حیات بیمار و پیشگیری از بروز عوارض پیش از رسیدن بیمـار به بیمارستان یا سایر مراکز درمانی و کـاهش سـرعت جـذب زهـر از محـل گزیدگی اقدامات زیر را انجام دهید:

  • بــستن و بانــدکشی بــر روی محــل گـزش به طوری که فقط بر روی پوست احساس فشار وجود داشته باشد و نبض مصدوم احساس شود، یکی از روش‌ها است.

  • همچنین در موارد مارگزیدگی، به منظور ایجاد تأخیر در جریان لنفاوی می‌توان از بستن تورنیکه (رگ‌بند) به طوری که فشار تورنیکه کمتر از فشار وریدی باشد، استفاده کرد. البته نبض‌های محیطی باید حفظ شود و هر 10 تا 15 دقیقه محل باند باید عوض شود. البته این اقدام برای افعی‌ها به علت بـروز عـوارض موضعی توصیه نمی‌شود.

  • بانداژهای انجام شده برای بیماران تا زمان رسیدن به مراکز بهداشتی درمانی منتخب ادامه یابد. در صورت امکان از مار عکس بگیرید و از هر گونه تماس و دستکاری آن بپرهیزید؛ حتی اگر مار کشته شده باشد.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران