(ویدیو) درختی که مورچه هارا معتاد شیره خودش میکند!/ عجیب ترین همزیستی این درخت جادویی اما بدجنس در حیات وحش!

انتشار 10 مرداد 1403

طوطیا نیوز: درخت اقاقیا برخلاف ظاهر سبز و زیبنده اش درختی است که مورچه هارا معتاد شیره خودش کرده و مورچه ها بعد از خوردن شیره اش دیگر توانایی هضم شیره دیگر درخت هارا ندارند.

(ویدیو) درختی که مورچه هارا معتاد شیره خودش میکند!/ عجیب ترین همزیستی این درخت جادویی اما بدجنس در حیات وحش!

به گزارش طوطیا نیوز، اقاقیا با نام علمی (Robinia pseudoacacia) از خانواده (Fabaceae)، ارتفاع اقاقیا می‌تواند به 15 الی 20 متر هم برسد و برگ‌های این درخت به شکل خوشه‌ای هستند که از 9 تا 19 برگچه بیضی یا تخم مرغی شکل تشکیل شده و طولی حداکثر 4 تا 5 سانتی‌متری دارد. برگچه‌ها صاف و بسیار نازک هستند که در سطح فوقانی سبز روشن و در سطح تحتانی مایل به خاکستری می‌باشند. گل‌های اقاقیا به صورت خوشه‌هایی به طول 10 تا 25 سانتی‌متر از درخت آویزان هستند و به صورت هرمافرودیت می‌باشند. هر گل، نخودی مانند و بسیار خوشبو و به طول 2 سانتی‌متر است. نیام‌ها به صورت خوشه‌های آویزان با حدود یک سانتی‌متر عرض و 5 تا 10سانتی‌متر طول است که به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز، براق یا کدر است .این گیاه دارای میوه‌هایی لوبیا شکل است که دانه‌ها در داخل میوه‌ها جای دارند. فصل گلدهی این درخت در اواسط بهار می‌باشد.

اقاقیا

درخت اقاقیا بومی آمریکای شمالی بوده و یکی از کارآمدترین درختان جهان از نظر توانایی تثبیت نیتروژن موجود در اتمسفر محسوب می‌شود. تنه این درخت می‌تواند تا 30 متر بلند شود. چوب اقاقیا محکم است و در برابر رطوبت مقاوم می‌باشد در نتیجه برای تولید لوازم و اسباب چوبی بسیار مناسب است. اقاقیا از جمله درختان مقاومی است که به منظور زیبا سازی فضای سبز، کاشت در پارک‌های جنگلی، کنترل فرسایش خاک و احیای اراضی کشت می‌شود و می‌تواند مشکل کمبود نیتروژن خاک را نیز مرتفع نماید. چوب اقاقیا سخت و بادوام است و دیر می‌پوسد و بیشترین کاربرد آن در طراحی فضای سبز برای ایجاد سایبان، ساختن ستون‌ها، داربست معادن و همچنین ساختن مبل و صندلی استفاده می‌کنند. جالب است بدانید که با الیاف درخت اقاقیا طناب درست می‌کنند و از پوست آن نیز استفاده می‌کنند.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران
همچنین بخوانید