(تصاویر) عجیب ترین بیابانی که در یک روز 3 بار رنگ عوض میکنه!/ سرزمین گاوها پر از چشمه های آب گرم

انتشار 26 مرداد 1403

طوطیا نیوز:تو مصر باستان یه بیابون هست که تو یه روز 3 بار رنگ عوض میکنه، منم تو این مطلب میخوام این بایلون که به بیابان فارافرا مصر معروفه رو بهتون معرفیش کنم تا با این شگفتی آشنا بشین.

(تصاویر) عجیب ترین بیابانی که در یک روز 3 بار رنگ عوض میکنه!/ سرزمین گاوها پر از چشمه های آب گرم

به گزارش طوطیا نیوز،بیابان فارافرا مصر یک منطقه به مساحت 980 کیلومترمربع در صحرای غربی و در بین واحه‌های دخلا (Dakhla) و بهاریا است. واحه‌ها نقطه‌های سرسبز در میان صحرا هستند که پیرامون یک چشمه یا یک چاه به وجود می‌آیند. بیابان فارافرا مصر در زبان عربی به معنای «چشمه گازدار» است و در مصر باستان به بیابان فارافرا مصر «سرزمین گاو» می‌گفتند.

این بیابان دارای 5000 نفر جمعیت بادیه‌نشین محلی در شهر فارافرا است. این شهر معماری سنتی، ساده و گِلی دارد و هنوز هم مردم منطقه از روش‌های سنتی برای ساخت‌وساز استفاده می‌کنند. از مهم‌ترین و دیدنی‌ترین قسمت‌های بیابان فارافرا در مصر می‌توان به چشمه‌های آب گرم بیرسیتا و دریاچه المفید اشاره کرد.

414

بخشی از این بیابان با نام صحرای سفید یا صحرا البیدا جزو عجیب‌ترین پدیده‌های زمین‌شناسی است. این منطقه در 45 کیلومتری شمال شهر قصار الفارافرا قرار دارد. صحرای سفید با مساحت تقریباً 300 کیلومتر مترمربع در سال 2002 به‌عنوان منطقه‌ی حفاظت شده معرفی شده است. بلندترین نقطه این صحرا با ارتفاع 353 متر از سطح دریا در منطقه‌ی القس ابوسعید قرار دارد و پایین‌ترین نقطه آن هم با ارتفاع 32 متر از سطح دریا در وادی هنس واقع شده است.

صحرای سفید یا صحرای البیدا پر از سنگ‌های گچی بزرگ به رنگ سفید است. این سنگ‌ها در اثر فرسایش باد و ماسه‌ها ایجاد شده‌اند و منظره بسیار تماشایی دارند. این اشکال عجیب و دیدنی بر اساس شکل ظاهری و حالت‌هایی که دارند نام‌گذاری شده‌اند. از معروف‌ترین اسامی صخره‌های صحرای سفید می‌توان به صخره‌های یکپارچه، صخره‌های بستنی، صخره‌های قارچی شکل، صخره‌های صاف و صخره‌های چادری اشاره کرد.

4141

بخشی از این صحرا که با نام بیابان قدیمی شناخته می‌شود در نزدیکی جاده قرار دارد. با وسایل نقلیه به‌راحتی قابل‌دسترس است. اما بخش دیگری با نام «بیابان جدید» در این صحرا وجود دارد که فقط از طریق بیابان و به‌وسیله شتر می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. این بخش رنگ سفیدتری دارد و تخته‌سنگ‌های آن بزرگ‌تر، بلندتر و عجیب‌تر هست

تغییر رنگ صحرای سفید بیابان فارافرا در مصر

تغییر رنگ صحرای سفید بیابان فارافرا در مصر برای گردشگران بسیار عجیب است. تصویر سفید گچی این صحرای حیرت‌انگیز در گرمای ظهر، رنگ سفیدتری به خود می‌گیرد. اشکال عجیب‌وغریب و تخته‌سنگ‌های آن روشن‌تر از همیشه دیده می‌شوند. با نزدیک‌شدن غروب خورشید، این صحرا در زیر باریکه‌های نور به رنگ طلایی درمی‌آید . هنگامی که آسمان ابری می‌شود، صحرای سفید به رنگ تیره مایل به مشکی دیده می‌شود. بدون شک این تغییر رنگ یکی از عجیب‌ترین پدیده‌های طبیعی در دنیاست.

101

حیات‌ وحش صحرای سفید

همان‌طور که گفته شد صحرای سفید یک منطقه‌ی حفاظت شده است. حیوانات مختلفی در این منطقه‌ی گرم و خشک زندگی می‌کنند. غزال شاخ باریک یکی از ارزشمندترین گونه‌های حیات‌وحش صحرای سفید بیابان فارافرا در مصر است که در خطر انقراض قرار دارد. از دیگر حیوانات این منطقه می‌توان به جبیر یا غزال دورکاس، شغال، گوسفند بربری، روباه شنی یا روباه روپل، روباه قرمز، روباه صحرا یا روباه فنک، گربه شنی، جربیل (نوعی جونده) و پرندگانی مانند چکاوک هدهدی، گنجشک تاج سفید و چک‌چک اشاره کرد.

تاریخچه صحرای سفید

تاریخچه صحرای سفید بیابان فارافرا در مصر اطلاعات زیادی درباره‌ی نحوه تشکیل این بیابان در اختیار ما می‌گذارد. در سال‌های دور صحرای سفید در بستر دریا بود و لایه‌های رسوبی صخره‌های این منطقه به‌وسیله موجودات دریایی بعد از خشک‌شدن دریا تشکیل شده است. پس از خشک‌شدن دریا، این بیابان زمین همواری بود که گیاهان، درختان و دریاچه‌های زیادی در آن پدید آمدند و حیواناتی مانند زرافه، فیل و دیگر حیوانات در این منطقه به‌صورت گله‌ای پرسه می‌زدند. همچنین دریاچه‌های این منطقه پر از ماهی بودند و در مجموع صحرای سفید شکارگاه بسیار خوبی برای انسان‌های ماقبل تاریخ محسوب می‌شد. اما باگذشت زمان و تغییر اقلیم کم‌کم دریاچه‌ها خشک شدند و گیاهان و درختان منطقه از بین رفتند و در نهایت صحرای سفید امروزی به وجود آمد.

جالب است بدانید امروزه با وجود گذشت زمان طولانی از خشک‌شدن دریای این منطقه، هنوز هم بخش‌هایی از صخره‌های آن به شکل امواج دریا هستند. با تماشای این صخره‌ها گردشگران راحت‌تر می‌توانند دریای باستانی منطقه را تصور کنند.

14

بهترین زمان بازدید

بهترین زمان بازدید ازاین بیابان بین ماه‌های نوامبر و مارس است. در این بازه زمانی آب‌وهوای منطقه معتدل بوده و مناسب‌تر از دیگر اوقات است. در ماه‌های دسامبر و ژانویه که اوج گردشگری هستند تعداد مسافران به‌شدت افزایش پیدا می‌کند و اگر در این ایام راهی مصر و بیابان فارافرا شوید ممکن است ازدحام جمعیت شما را آزار دهد.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران