طوطیا نیوز:کوچک ترین کافه دنیا در دل بازار تهران قرار دارد و با مساحت 2 متر مربع کوچک ترین کافه جهان است و به ثبت ملی رسیده است.
به گزارش طوطیا نیوز،کوچک ترین قهوه خانه دنیا در بازار تهران قرار دارد و از هر کسی سراغش را بگیرید شما را راهنمایی می کند. کوچک ترین قهوه خانه دنیا بیش از 100 سال قدمت دارد و به «کافه حاج درویش» یا «کافه علی درویش» شهرت دارد. کوچک ترین قهوه خانه دنیا در تهران به ثبت ملی رسیده و می توانید در ادامه در مورد این کافه قدیمی و کوچک بیشتر بدانید.
آوازه کوچکترین چایخانه یا کافه جهان همه جا پیچیده است و توریستهای بسیاری برای دیدنش از کشورها و شهرهای مختلف میآیند. در این مغازه یک و نیم متری در کنار خوردن چای، اتفاقات بزرگی رخ میدهد از احساس همدلی گرفته تا کمک به همنوع.
در بازار بزرگ تهران از هرکس سراغ قهوهخانه حاج علی درویش را بگیری شما را راهنمایی میکند. قهوهخانهای نُقلی در قلب بازار که با ترمه و شیشههای رنگی و منبت پوشیده شده است.
هرچند که بیشتر ساعات شبانه روز را در یکی از قدیمیترین مشاغل و مکانهای تاریخی سپری میکند، اما از فنّاوریهای روز و صفحات مجازی غافل نمانده و حتی برای معرفی پیشه و کارهای خیرش از صفحات مجازی هم بهره میبرد. تا کمتر از یک دهه گذشته «حاج علی مبهوتیان معروف به حاج علی درویش» کهنه کاسب بازار، این قهوهخانه را ضبط و ربط میکرد. حاج کاظم، پسر «حاج علی درویش» است. او درباره گذشته این قهوهخانه میگوید: «این قهوه خانه در سال 1297 هجری شمسی توسط حاج محمد حسن شمشیری تاسیس شد. حاج محمدحسن شمشیری قبل از سال 1297 با مبلغ 20 تومان این قهوهخانه را خرید و مشغول به کار شد.
بعد از آن بود که پدرم این قهوه خانه را با یک واسطه در سال 1340 از حاج شمشیری خرید. تا دهه 80 هم خودش این قهوه خانه را میگرداند تا اینکه بنده خدا زمین خورد و کمرش شکست. دیگر نتوانست بیاید و بعد از آنکه دیدم دیگر در توانش نیست این قهوه خانه را بگرداند شخصا این کار را برعهده گرفتم. اکنون قهوهخانه درویش، در بازار تاریخی تهران و در راسته بازار زرگرها قرار دارد. کوچکترین قهوهخانه دنیا، لقبی است که به قهوهخانه یک و نیم متری"درویش" دادهاند.
با توجه به خصوصیات و معیارهای میراث ناملموس و همچنین قدمت صدسالهاش، این مغازه کوچک در سال 95 بهعنوان آثار ملی و تاریخی در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید. متاسفانه پدرم بر اثر حادثه خانهنشین شد و من در سالهای اخیر جا پای او گذاشتم و پیشه اش را احیا کردم.»