طوطیا نیوز: با دیدن این تصاویر زیبا با ما به زیباترین و شادترین روزهای 10 کشور جهان سفر میکنین.
به گزارش طوطیا نیوز، در هر منطقه از این کره خاکی، آداب و رسوم متفاوتی وجود دارد که بر اساس تاریخ گذشته آن ناحیه و عقاید و ارزش های مردم آن، شکل گرفته اند. این عقاید باعث به وجود آمدن مراسم هایی می شوند که برخی لبخند بر لب آورده و برخی هم، مروارید های تان را سرازیر کرده و از یک واقعه ای تلخ حکایت می کنند. برخی از این مراسم ها به قدری نزد مردم شناخته شده هستند که گردشگران برای دیدن آن ها از نزدیک، حاضر می شوند مسافتی طولانی را طی کنند تا برای یک بار هم که شده فرصت شرکت در آن ها را داشته باشند. جالب است بدانید، تعدادی از این جشنواره ها ریشه در اندیشه ای کهن دارند و بعضی هم تنها بر اساس یک اتفاق هر سال تکرار می شوند. ما در این مقاله 10 مورد از عجیب ترین و جالب ترین فستیوال های جهان را به شما معرفی خواهیم کرد.
10. توماتینا – اسپانیا | La Tomatina – Spain
هرسال در آخرین چهارشنبه ماه اوت، در بانول واقع در اسپانیا، یکی از عجیب ترین فستیوال های جهان برگزار می گردد. به عنوان معادل برای این واژه در زبان فارسی، می توان از گوجه بزنو استفاده کرد. در این روز در بانول، افراد یک صد تن گوجه فرنگی را به هم پرتاب می کنند. این جشنواره ریشه در اتفاقی جالب دارد: در آخرین چهارشنبه ماه اوت در سال 1945 میلادی، تعدادی جوان برای این که توجه افرادی صاحب نفوذ را که در حال رژه رفتن بودند به خود جلب کنند، باعث شدند یکی از آن افراد هنگام رژه، تعادل خود را از دست بدهد و بر زمین بیفتد.
این اتفاق، باعث عصبانی شدن آن فرد شد و در نتیجه دعوایی بزرگ به وجود آمد. جوانان برای حفاظت از خود از گوجه فرنگی هایی که در بازار آن محل بود، استفاده کردند. گوجه ها با شتاب و قدرت به جهت های مختلف انداخته می شدند. این دعوا در نهایت با حضور پلیس به پایان رسید. این ماجرا به محبوبیتی باور نکردنی در بین مردم دست یافت و پس از آن هر سال مراسمی با عنوان توماتیا (LA TOMATINA) در این شهر برگزار می شود.
9. دیوالی – هند | Diwali – India
یکی از عجیب ترین فستیوال های دنیا که برای 5 روز شادی و نشاط را به مردم هند هدیه می دهد، جشن دیوالی است. در هر یک از روز های این جشن، کارهایی متفاوت با روز قبل، انجام می شود. بر اساس تقویم هندوها، این فستیوال از 15 کارتیکای آغاز می شود.
مردم هند همانند ایرانی ها قبل از شروع سال نو، به خانه ها رنگ و بوی دیگری می بخشند و خود را آماده استقبال الهه کامیابی و قدرت، یعنی لاکشمی، می کنند. این فستیوال با نام جشن نور نیز، شناخته می شود زیرا مردم شمع و چراغ های زیادی را در خانه روشن می کنند.
8. کارناوال – برزیل | Rio Carnival – Brazil
کارناوال برزیل، یکی از مهم ترین و جالب ترین جشنواره های جهان است که در کشور برزیل برگزار می شود. این جشن با نام جشن ملی نیز در بین مردم شناخته می شود. این کارناوال، هر سال برای یک هفته در شهر های مختلف این کشور برگزار می شود و لبخند و شادی را برای مردم به ارمغان می آورد. کاتولیک ها معتقدند این کارناوال برای خلاص شدن از چنگال بدی و ناپاکی برگزار می شود.
در این مراسم، گروه ها و افرادی که در این برنامه نقشی بر عهده دارند، از چند روز قبل از شروع کارناوال، برنامه های خود را آماده کرده و در روز جشن با گریم و لباس های مخصوص، وظایف خود را انجام می دهند. می توان گفت یکی از مهم ترین بخش های این جشن، رقص سامباست که به عنوان شخصیت ملی برزیل نیز در نظر گرفته می شود. این کارناوال، در آخرین جمعه ی قبل از چهارشنبه خاکستر شروع می شود.
7. فستیوال سال نو – چین | New Year- China
یکی از مهم ترین جشن های سنتی و عجیب ترین جشنواره های جهان مربوط به کشور چین و آغاز سال نو چینی می باشد. گروه های مختلف چینی در این روز، رسوم متفاوتی را انجام می دهند. گفته شده است چینی های بودایی در روز سال نو گوشت نمی خورند و برخی از بوداییان نیز در این روز، استفاده از کارد و روشن کردن آتش را بد یمن دانسته و آن را امری درست به شمار نمی آورند. مردم چینی نیز مانند ایرانی ها در این روز، به دیدار بزرگ تر ها و در اصطلاح ریش سفیدان می روند. جشن سال نو به صورت سنتی، با کارهایی مانند آتش بازی، اژدهای شناور و پوشیدن لباس های محلی انجام می شود.
جالب است بدانید، رقص شیر ریشه در آیین و اندیشه های کهن این کشور دارد که در روز اول سال نو برخی خانواده ها برای از بین بردن و دور کردن ارواح از خود و خانه شان، خانه را با دعوت گروه های عروسک گردان، امن و بد یمنی را از آن و همچنین از خود دور می کنند. یکی دیگر از سنت ها و روش هایی که چینی ها برای دور کردن ارواح دارند، گذاشتن اندکی پول در پاکتی قرمز رنگ و دادن آن به عنوان هدیه به اقوام است، که از آن با عنوان هدیه پاکت سرخ یاد می شود.
6. سمانا سانتا – گواتمالا | Semana Santa – Guatemala
اگر به دنبال عجیب ترین جشنواره دنیا هستید که در آن رقص و آواز کمتر دیده شود و حالتی معنوی و مسیحیت آن را در بر گرفته باشد، پیشنهاد ما به شما فستیوال سمانا سانتا (SEMANA SANTA) است که در کشور گواتمالا برگزار می گردد. در این فستیوال، جریانات و افسانه هایی در رابطه با به صلیب کشیده شدن حضرت مسیح شنیده می شود.
قدرت معنوی این مراسم، به وسیله صلیب ها و نمایش هایی که در آن برگزار می شوند، افزایش می یابد. کسانی که قصد شرکت در این فستیوال را دارند باید کلاه و لباس هایی سفید که به آن ها کلنس من (KLANSMEN) گفته می شود را بپوشند و با افراد دیگری که در این مراسم حضور دارند پیمان برادری ببندند. زمان شروع این مراسم، یک هفته قبل از عید پاک می باشد.
5. فستیوال گِل – کره جنوبی | Mud – South Korea
یکی از محبوب ترین فستیوال های کشور کره جنوبی که هر سال با آغاز تابستان برگزار می شود، گِل درمانی است که در شهر بوریئونگ برگزار می شود. این مراسم برای نخستین بار در سال 1998 صورت گرفت و بعد از گذشت مدتی گردشگران زیادی را برای انجام و بازدید از خود به شهر بوریئونگ کشاند. گِلی که در این فستیوال مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد، از زمین های گلی به دست می آید که در آن گِل ها، مواد معدنی مفیدی وجود دارد.
خوب است بدانید که، این گِل برای ساخت لوازم آرایشی نیز، مورد استفاده تولید کنندگان قرار می گیرد و در اصل هدف از برگزاری این فستیوال فروش بیشتر لوازم آرایشی در شهر بوریئونگ بوده است. مدت برقراری این فستیوال در بوریئونگ، دو هفته اعلام شده که روزهای آخر از هفته دوم برای مردم محبوبیت و اهمیت بیشتری دارد زیرا فستیوال در آن روزها، با اواخر هفته دوم ماه جولای هم زمان است.
4. فستیوال برف و یخ – چین | Snow And Ice – China
امروزه، در ایالت مشیگان و یا ویسکانسین واقع در آمریکا، هنرمندان مختلفی وجود دارند که آثار زیبا و گوناگونی را از یخ به وجود می آورند و از این طریق به شهرت زیادی می رسند. علاوه بر آمریکا در چین هم هرسال در شهر هاربین، مردم آثاری را از یخ می سازند و با استفاده از روش های مختلف نور پردازی، جلوه آثار خود را چند برابر می کنند. این آثار به قدری چشم نواز هستند که به سختی می توان باور کرد که از یخ ساخته شده اند.
در ابتدا بیشتر مردم چینی در این فستیوال شرکت می کردند اما امروزه، با آگاه شدن مردم کشور های دیگر و اطلاع پیدا کردن آن ها درباره ی چگونگی این فستیوال، شاهد حضور گردشگران از تمام نقاط جهان، برای شرکت در این جشنواره هستیم. این مراسم بی نظیر، هر زمستان در تاریخ 5 ژانویه برای مدت یک ماه برگزار می شود. همچنین این جشنواره، توانسته است عنوان بزرگ ترین فستیوال برف و یخ در جهان را از آن خود کند.
3. جشن هولی – هندو | Holi – India
یکی از جشنواره های ملی و مذهبی در هندو که با آغاز فصل بهار برگزار می گردد، جشن هولی است. هندوها این مراسم را هنگام آخرین ماه کامل تقویم خود، یعنی ماه فالگونا (برابر با اوایل ماه مارس) جشن می گیرند. مردم در این مراسم، پودرهای رنگی را به سوی یک دیگر پرتاب کرده و با تفنگ های آب بازی هم دیگر را خیس می کنند.
این جشن به مدت دو روز برگزار می شود. صاحب نظران معتقدند که، این جشن بیانگر پیروزی همیشگی خوبی بر بدی است. علاوه بر هندو، این جشن در کشور های آفریقا، پاکستان، آمریکا و سایر نقاط جهان نیز برگزار می شود
2. جشن روز مردگان – مکزیک | Day Of The Dead – Mexico
روز مردگان، یکی دیگر از عجیب ترین فستیوال های جهان است که علاوه بر مکزیک، در برخی کشور های دیگر نیز برگزار می شود. این جشن از 31 اکتبر آغاز شده و تا 2 نوامبر، در این کشور برقرار است. نکته قابل توجه این است که، برای برگزاری این جشن، بانک ها و دیگر سازمان ها را برای سه روز تعطیل می کنند.
در این جشن هم با چیز های ترسناک مثل جمجمه و استخوان و… سر و کار دارید، و هم می توانید به تمیز کردن قبر، گل گذاشتن، شمع روشن کردن و در آخر، دعا کردن برای اقوام خود بپردازید. بر اساس برخی تحقیقات و نظر دانشمندان، این جشن ریشه ای کهن در تمدن مایاها و آزتک ها دارد.
1. برنینگ من – آمریکا | Burning Man – Nevada
در اولین دوشنبه ی سپتامبر ، در بیابان بلک راک ایالت نوادا واقع در آمریکا، جشنواره ای با نام برنینگ من (BURNING MAN) برای یک هفته برگزار می شود. از این جشنواره در زبان فارسی، با عنوان مرد سوزان یاد می شود. نام گذاری این جشنواره به دلیل سوزاندن مرد حصیری بزرگ و یا سازه هایی مشابه با آن، در اختتامیه این جشنواره (که هم زمان با شام گاه شنبه است) می باشد.
دلیل برپایی این فستیوال این است که در سال 1986، مردی به نام لری هاروی با همراهی چند تن از دوستان خود در شهر سان فرانسیسکو، یک آدمک چوبی به طول 2.7 متر و یک سگ کوچک تر را به آتش کشیدند. بعد از این ماجرا، شمار زیادی از مردم به آن مکان می رفتند و از این مراسم نیز، دیدن می کردند. بعد از گذشت مدتی، محل برگزاری این مراسم به بیابان نوادا انتقال داده شد.