طوطیا نیوز: در 21 تیر ماه سال 1385 در کشور ایران و بخش هایی از کشور آذربایجان فسیل های زنده را کشف کردند و به ثبت سازمان جهانی یونسکو رسانیدند.
به گزارش طوطیا نیوز، شاید فکر کنید که موجود خاص زنده ای پیدا شده است که الان درحال حرکت است و دارد در مکانی نگهداری میشود اما این موجود زنده که با نام فسیل زنده شناخته میشود درخت های جنگل های مازندران خودمان است. این جنگل جزو جنگل های هیرکانی به شمار میرود و قدمتش به دوره بعد از عصر یخبندان باز میگردد.
جنگلهای هیرکانی یا جنگلهای مختلط کاسپینی-هیرکانی یک زیستمنطقه در زیستبوم جنگلهای مختلطِ پهنبرگِ حاشیهٔ جنوبی دریای خزر و کناره شمالی البرز به مساحت 55٬000 کیلومتر مربع (21٬000 مایل مربع) (7٪ مساحت ایران) است که در کنارهٔ جنوبی و جنوب باختری دریاچه کاسپین در بخشهایی از پنج استان شمالی ایران قرار گرفته و در دو کشورِ ایران و جمهوری آذربایجان است. متأسفانه در حالی این پوشش گیاهی 55000 کیلومتر مربع مساحت دارد که 51٪ آن تاکنون منقرض شده و تنها از 10٫3٪ آن حفاظت میشود. در حال حاضر جنگلهای هیرکانی زیستبوم 296 گونه پرنده و 98 گونه پستاندار هستند.
همچنین 150 گیاه بومی درختی و بوتهای (مانند شمشاد و انجیلی) نیز در آن یافت میشوند. این جنگل از منطقه پارک ملی هیرکان جمهوری آذربایجان آغاز و تا استان خراسان شمالی در ایران امتداد دارد و در ایران، مورد حفاظت مشترک سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور (یگان حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری)، سازمان حفاظت محیط زیست ایران و سازمان میراث فرهنگی است. بیشترین سهم از این جنگلها به استان مازندران با رقم تقریبی 54 درصد، تعلق دارند. مساحت عرصه جنگلی مازندران به حدود یک میلیون هکتار میرسد.