در این مطلب از طوطیا نیوز علل مهم کاهش میل جنسی در یائسگی و تمایل نداشتن به برقراری رابطه جنسی را بیان می کنیم.
یائسگی یک روند فیزیولوژیک در زندگی هر زنی است که در آن قاعدگی برای همیشه متوقف میشود. در این دوره تخمدانها به میزان کمتری هورمون (بخصوص استروژن) ترشح میکنند و باعث ایجاد عوارضی مثل گرگرفتگی و... میشود. یائسگی معمولاً در حدود سن 45 تا 55 سالگی با بروز برخی علائم آغاز میشود؛ به نحوی که در ابتدا سیکل قاعدگی نامنظم شده و سپس بطور کامل قطع میشود. زنانی که به مدت یک سال عادت ماهیانه نداشته باشند، یائسه محسوب میشوند. البته گاهی اوقات یائسگی زودرس هم ممکن است اتفاق بیفتد.
یائسگی معمولا تغییراتی را در زندگی جنسی فرد ایجاد میکند. بیش از یک سوم از زنانی که در دوران پیش از یائسگی یا یائسگی هستند، مشکلات جنسی، از عدم علاقه به رابطه جنسی گرفته تا مشکل ارگاسم را تجربه میکنند.
بسیاری از زنان با ورود به دوران یائسگی، دچار مشکلات جنسی میشوند. کاهش میل جنسی در دوران یائسگی به دلیل کاهش استروژن میتواند باعث شود که تحریک پذیری جنسی زنان کمتر شود و حتی مقاربت جنسی دردناکتر باشد. تغییر میزان هورمونها قبل و در دوران یائسگی میتواند بر سلامت روانی زنان تاثیر بگذارد و همین امر باعث کاهش میل جنسی خواهد شد. برخی از زنان پس از یائسگی میل جنسی بیشتری دارند. دلیل این امر میتواند از بین رفتن ترس از باردار شدن باشد. همچنین، بسیاری از زنان یائسه اغلب مسئولیت کمتری دارند و به همین دلیل در نهایت آرامش میتوانند رابطه جنسی لذت بخشی را تجربه کنند.
داشتن روابط جنسی منظم
استفاده از روان کننده ها ( لوبریکانت)
کاهش استرس
تمرینات کگل
صمیمت زناشویی
تغذیه سالم و فعالیت بدنی
باید این را در نظر داشته باشید که علاقه کمتر به رابطه جنسی و کاهش میل جنسی در یائسگی یک بیماری نیست که نیاز به درمان داشته باشد. اما اگر این تغییرات در سلامت جنسی شما را آزار میدهد، با پزشک خود در مورد راهکارهای مناسب درمان مانند داروهایی برای از بین بردن خشکی واژن صحبت کنید. همچنین نباید این انتظار را داشته باشید که همان کیفیت رابطه جنسی که در دهه بیست زندگی خود داشتید، در دوران یائسگی هم تجربه کنید.