در میان انوع کاندومها بدون شک کاندوم تاخیری یکی از پرفروشترینها و محبوبترینها به حساب میآید. اما آیا استفاده از کاندوم تاخیری ایمن و بیخطر است؟ در ادامه این مطلب از طوطیا نیوز با ما همراه باشید.
کاندوم تاخیری همانطور که اسمش پیداست برای آقایانی که با مشکل زود انزالی مواجه هستند مناسب است. این کاندوم ها به مواد بی حس کننده موضعی همچون بنزوکائین آغشته گردیده اند، که باعث کاهش حساسیت آلت تناسلی مردان شده و انزال را به تاخیر می اندازد.
درست است این کاندوم مشکل زودانزالی را برطرف می کنند ولی عوارضی را هم به دنبال دارد. در این جا به بررسی عوارض استفاده طولانی مدت از کاندوم تاخیری برای زنان و مردان می پردازیم:
استفاده بیش از حد از کاندوم های تاخیری به دلیل وجود بی حس کننده هایی مانند بنزوکائین و لیدوکائین باعث بی حسی آلت تناسلی مرد در طولانی مدت، عدم داشتن واکنش در برابر هرگونه حساسیت شده و عملا مرد بعد از یک بازه زمانی هیچ حسی نخواهد داشت و در نتیجه رابطه ای طولانی و بدون لذت خواهند داشت.
یکی از عوارض کاندوم ها تاخیری در صورت استفاده بیش از حد، عدم نعوظ است. البته این مورد بسیار محدود بوده و هنگام استفاده از کاندوم های تاخیری با برندهای نامعتبر یا تقلبی ممکن است رخ دهد. برای همین در هنگام خرید کاندوم با مشورت از افراد متخصص، کاندوم هایی با برندهای معتبر و از مکان معتبر بخرید.
کاندوم های تاخیری از لاتکس و مواد بی حس کننده مانند لیدوکائین و بنزوکائین با غلظت حدودی 5 درصد ساخته شده اند. همانطور که در قسمت های قبل گفته شد، یکی از عوارض کاندوم حساسیت به لاتکس است. افرادی که به لاتکس حساسیت دارند، دچار مشکلاتی از قبیل عطسه، آبریزش بینی، کندی، خارش پوستی، خس خس سینه، تورم و سرگیجه می شوند. در موارد خاص آلرژیهای لاتکس میتوانند به افت فشار خون، شوک آنافیلاکسی و حتی سکته مغزی منجر شوند.
بعضی از افراد نیز به مواد بی حس کننده ای مانند بنزوکائین و لیدوکائین، حساسیت دارند که البته میزان به کار رفته در این کاندوم ها بسیار کمتر از حد مجاز استفاده از آن ها بوده و تا به حال گزارشی بابت مضر بودن آن منتشر نشده است.
جهت اطمینان و برای در امان بودن از عوارض کاندوم تاخیری در صورت حساسیت داشتن به مواد بی حس کننده ای مانند بنزوکائین و لیدوکائین، قبل استفاده از کاندوم های تاخیری حتما با پزشک خود مشورت کنید. همچنین در صورت داشتن بیماری زمینه ای قبل از مصرف کاندوم تاخیری پزشک خود را در جریان بگذارید و در صورت صلاح دید ایشان از کاندوم تاخیری استفاده کنید.
به طور کلی با استفاده از کاندوم تاخیری این عوارض اتفاق می افتد:
اول اینکه برای بیمار به یک عادت تبدیل شده و باید به طور دائم از آن استفاده کند.
دوم میزان رضایت جنسی در دو طرف به خصوص در خانم کاهش می یابد.
سوم اینکه به مرور اثر درمانی آن کم شده و بیمار باید مقادیر استفاده را از مواد بی حس کننده را افزایش دهد که به شدت خطرناک است، چون این مواد از طریق پوست و مخاط جذب خون می شوند و مصرف بیش از اندازه آن مسمومیت دارویی در مرد و حتی زن را به دنبال دارد.
در آخر این کاندوم ها اگر در مراکز غیر مجاز تولید شوند، باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونت های دستگاه تناسلی به ویژه در خانم ها می شوند. کاندوم های ارزان قیمت و پایین تر از قیمت رایج را به هیچ عنوان نخرید چون مطابق استانداردهای بین المللی تولید نشده اند و ممکن است سبب ابتلا به بیماری های آمیزشی خطرناک مثل ایدز و زگیل تناسلی شوند.
کاندومهای تأخیری میتوانند مشکل زود انزالی در مردان را برطرف کنند و باعث افزایش لذت در رابطه جنسی میشوند. اما استفاده از هر محصولی اگر از حد خود گذر کند، میتواند عوارض نیز داشته باشد. این عوارض ممکن است به احتمال وقوع بارداری یا ابتلا به بیماریها ربط داشته باشد و حتی ممکن است باعث بروز آلرژی شود. به هر حال باید تعادل را در استفاده از این محصول رعایت کنید و اگر مشکلاتی که عنوان کردیم برای ما پیش آمد، حتما به پزشک مراجعه کنید تا برای رفع آنها سریعا اقدام کنید.