طوطیا نیوز: زمانی بنیانگذار اسپیس ایکس بهعنوان نماد خوشبینی در عرصه سفرهای فضایی شناخته میشد؛ اما ظاهرا ایلان ماسک فکر نمیکند که رویای سفر به مریخ پیش از مرگ او به واقعیت تبدیل شود.
به گزارش طوطیا نیوز، وقتی صحبت از کاوشهای فضایی میشود، فقط یک نام است که حتی بالاتر از ناسا مطرح میشود. نام ایلان ماسک با برنامههای جاهطلبانه فضایی و رویای سفر به مریخ گره خورده است. رخدادی که ابدا اتفاقی نیست. از سال 2002 که اسپیس ایکس کار خود را آغاز کرد، راکتهای فالکون 9 و فالکون هوی این شرکت توانستهاند بیش از 370 ماموریت فضایی مختلف را با موفقیت انجام دهند. همچنین این شرکت آزمایشهای مربوط به استارشیپ نیز با قدرت ادامه میدهد تا در آینده نزدیک یک میلیون انسان را به مریخ منتقل کند. هرچند که با وجود خبرهای مثبت مشاهده شده در اخبار نجوم و مصاحبههای جنجالی ایلان ماسک، رویای سفر به مریخ به این زودیها محقق نخواهد شد.
اخیرا یک روزنامهنگار علمی بهنام Brad Bergan کتاب جدیدی را بهنام SpaceX: Elon Musk and the Final Frontier منتشر کرده است که در آن میتوان تصویری حیرتانگیز از رویای ایلان ماسک را مشاهده کرد. این کتاب به نحوه پیشرفت اسپیس ایکس و تبدیل شدن آن به همکاری حیاتی برای ناسا پرداخته شده و بسیاری از جنبههای جاهطلبی انسان در فضا را نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در بخشی از این کتاب میتوان موانع موجود برای سفر به مریخ و هزینههای شگفتانگیز مربوط به آن را مشاهده کرد. همچنین شاهد انتشار یک مصاحبه جنجالی از ایلان ماسک هستیم که در آن تحقق رویای سفر به مریخ در طول دوران حیات خود را غیرممکن میداند. ظاهرا میلیاردر جنجالی در سال 2020 گفته است که اگر ما سرعت پیشرفتهای خود را بهبود نبخشیم، تا مدتها پس از مرگ او نیز ارسال انسان به مریخ انجام نخواهد شد.
ایلان ماسک یادآور شده است که 18 سال طول کشید تا اولین انسانها در مدار زمین قرار بگیرند. این سرعت ابدا برای سفر به سیارههای دیگر و کاوشهای فضایی کافی نیست. این در حالی است که در دوران جنگ سرد بودجههای هنگفتی صرف توسعه فناوریهای فضایی میشد و الان ناسا آرزوی داشتن آن بودجهها را دارد. مصاحبه تلخ ایلان ماسک در رابطه با رویای سفر به مریخ احتمالا باعث ناراحتی افراد زیادی شده باشد.
شاید عاشق سفرهای فضایی باشید، از هزینه سنگین آنها بر قسمتهای فقیر جامعه انتفاد کنید یا اینکه اصلا برای شما مهم نباشد؛ اما در هر صورت صحبت خاص ایلان ماسک به ما یادآوری میکند که نتیجه بسیاری از تلاشهای انسان تنها پس از مرگ قابل مشاهده خواهند بود. سرنوشت بسیاری از خوانندگان این مقاله نیز از یک جهت با ایلان ماسک مشترک است. بله تردیدی وجود ندارد که در طول چند دهه آینده انسان روی سطح سیاره سرخ قدم خواهد گذاشت؛ اما رویای ایلان ماسک برای ساخت یک سکونتگاه دائمی در مریخ و سفر انسانهای عادی به این سیاره چندان در دسترس نیست. مخصوصا اینکه احتمالا پروازهای اولیه با هزینه سرسامآوری انجام خواهند شد و مدتها طول میکشد تا مثلا قشر متوسط بتوانند بلیت سفر به مریخ را تهیه کنند. بهراحتی میتوان گفت که وقتی این اتفاق رخ دهد، احتمالا یا ما زنده نیستیم یا از نظر فیزیکی و روانی تحمل فشارهای سفر به مریخ را نداریم.