بیوگرافی محمود احمدی نژاد، آیا تایید صلاحیت می‌شود؟ سخنرانی جنجالی وی بعد از ثبت نام ریاست جمهوری+ فیلم و عکس‌

انتشار 17 خرداد 1403

طوطیانیوز: محمود احمدی‌نژاد (زادهٔ 6 آبان 1335) سیاستمدار ایرانی است که از سال 1384 تا 1392 ششمین رئیس‌جمهور ایران بود. وی همچنین از سال 1372 تا 1376 اولین استاندار اردبیل و از سال 1382 تا 1384 شهردار تهران بود. او هم‌اکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دانش‌یار[14] دانشگاه علم و صنعت ایران است.

بیوگرافی محمود احمدی نژاد، آیا تایید صلاحیت می‌شود؟ سخنرانی جنجالی وی بعد از ثبت نام ریاست جمهوری+ فیلم و عکس‌

محمود احمدی نژاد

بیوگرافی کلی محمود احمدی نژاد


نام : محمود

نام خانوادگی : احمدی نژاد

متولد : 6 آبان 1335

میزان تحصیلات : دکترای مهندسی عمران

سمت فعلی : عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

زندگی شخصی احمدی نژاد


او در روستای آرادان از توابع گرمسار استان سمنان متولد شد و در یک سالگی از این روستا به تهران مهاجرت کردند، بنا به گفته خود پدرش آهنگر و مادرش خانه دارد بود. چهارمین فرزند از هفت فرزند خانواده است و نام خانوادگی اصلی آنها سبورجیان (به معنای رنگرز) درج شده بود که بعد از سال ها به احمدی نژاد تغییر دادند.

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

تحصیلات احمدی نژاد


از ابتدایی تا دیپلم را در مدرارس تهران از جمله مدرسه سعدی و دانشمند گذراند تا اینکه با رتبه 132 سال 1354 در کنکور سراسری قبول و وارد دانشگاه علم و صنعت شد. او در سال 1365 در مقطع کارشناسی ارشد همان دانشگاه ادامه تحصیل داد و در سال 1376 توانست مدرک دکترای مهندسی و برنامه ریزی حمل و نقل را از همان دانشگاه دریافت کند.

احمدی نژاد از سال 1368 عضو هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت بوده است. او به زبان انگلیسی آشناست و در طول سال های تدریس در این دانشگاه مقالات متعددی تدوین کرده است، و استاد راهنمای ده ها پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا بوده است.

ازدواج محمود احمدی نژاد


اعظم السادات فراحی، همسر محمود احمدی نژاد در سال 1337 در تهران در منطقهٔ رسالت در خانواده‌ای متوسط متولد شد. پدر و مادر او دارای اصلیت مشهدی بودند. او فارغ‌التحصیل مهندسی مکانیک از دانشگاه علم و صنعت تهران می‌باشد. وی هم‌اکنون دبیر شیمی و فیزیک است. محمود احمدی‌نژاد و اعظم فراحی در 22 خرداد 1359 با یکدیگر ازدواج کردند.

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

فرزندان احمدی نژاد


حاصل ازدواج احمدی نژاد، دو پسر به نام مهدی و علیرضا و یک دختر به نام فاطمه است. مهدی احمدی‌نژاد با طیبه مشایی دختر اسفندیار رحیم مشایی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دختری به نام زهرا است. علیرضا احمدی‌نژاد نیز با خواهرزاده شهید محمود کاوه ازدواج کرد که حاصل این ازدواج نیز یک پسر است و فاطمه احمدی‌نژاد که دارای مدرک مهندسی الکترونیک و مخابرات است هم با مهدی خورشیدی پسر سردار احمد خورشیدی با مهریه 14 سکه ازدواج کرده که حاصل ازدواج آن‌ها زهرا خورشیدی است.

زندگی اجتماعی و سیاسی احمدی نژاد


احمدی نژاد از سال 1368 عضو هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت بوده است. او به زبان انگلیسی آشناست و در طول سال های تدریس در این دانشگاه مقالات متعددی تدوین کرده است، و استاد راهنمای ده ها پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا بوده است.

محمود احمدی نژاد

او علاوه بر تدریس و راهنمایی دانشجویان در زمینه های زیر نیز فعال بوده است:

  • روزنامه نگاری و نگارش مقالات متعدد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی

  • مدیر مسوول روزنامه همشهری و راه اندازی همشهری محله در 22 منطقه تهران، همشهری مسافر، همشهری دیپلماتیک، همشهری جوان، همشهری ماه و ضمیمه اندیشه، ضمیمه دانشجو و ...

  • موسس و عضو انجمن تونل ایران

  • عضو انجمن مهندسین عمران ایران

  • عضو اولین شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران

  • عضو اولین شورای مرکزی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش و عالی کشور

احمدی نژاد پیش از انقلاب


وی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در جلسات مذهبی و سیاسی شرکت می کرد، و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به حضور در دانشگاه علم و صنعت به عنوان دانشجو، از پایه گذاران انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه بود.

محمود احمدی نژاد

احمدی نژاد در دفاع مقدس


بعد از انقلاب عضو دفتر تحکیم وحدت شد تا اینکه با عضویت در بسیج از سال 1359 وارد بخش پشتیبانی جنگ شد. ایشان در سال 1365 در سال های آخر دوره فوق لیسانس به عضویت سپاه پاسداران درآمد و با گذراندن دوره هایی به عضویت تیپ 55 ویژه سپاه درآمد و در کردستان مستقر شد.در دوران دفاع مقدس او به عنوان بسیجی داوطلب در جبهه ها حاضر بود، و بیشتر در قسمت های مهندسی رزمی فعالیت می کرد، و تا پایان سال های جنگ این حضور ادامه یافت.

محمود احمدی نژاد

مسئولیت های محمود احمدی نژاد پس از دفاع مقدس

با اتمام جنگ ایران و عراق مدتی در جنگ های برون مرزی حاضر بود تا اینکه سال 1372 در دولت دوم مرحوم هاشمی رفسنجانی مشاور فرهنگی وزیر فرهنگ و آموزش عالی شد.بعد از فعالیت در ستاد تبلیغاتی آیت الله هاشمی بعنوان استاندار استان تازه تاسیس اردبیل منصوب و تا سال 1376 در این مقام حضور داشت. در سال 1377 با روی کار آمدن دولت خاتمی، ابتدا در انتخابات شورای شهر سپس در سال 1378 در انتخابات مجلس شورای اسلامی نام نویسی کرد که در هر دو ناکام بود و آرای لازم را کسب نکرد.

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

شهرداری تهران سکوی پرتاب احمدی نژاد به ریاست جمهوری


احمدی نژاد 13 اردیبهشت 1382 بعد از پیروزی ائتلاف آبادگران بصورت ناگهانی بعنوان شهردار تهران بزرگ انتخاب شد و دو سال شهردار تهران بود.

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

احمدی نژاد در قامت رئیس دستگاه اجرایی کشور


دو سال بعد در سال 1384 بخاطر انتخابات ریاست جمهوری از شهرداری استعفا داد. او در نهمین انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و در تاریخ 3 تیر ماه سال 1384 به عنوان رئیس جمهور برگزیده شد، او همچنین در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 22 خرداد سال 1388 برای بار دوم عهده دار مسئولیت ریاست جمهوری ایران شد.

وی از سال 84 تا 88 دوران موفقی را سپری کرد تا اینکه در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 با وارد کردن اتهاماتی به خانواده هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری و میرحسین موسوی جو را به شدت ملتهب کرد . او با این تاکتیک توانست در یک انتخابات به شدت جنجالی با 24 میلیون رای در مقابل 13 میلیون آرای میرحسین موسوی در مقام ریاست جمهوری ابقا شود.

عملکرد کلی احمدی نژاد به عنوان رئیس دولت


احمدی نژاد در سال 1386 بنزین را از لیتری 80 تومان به لیتری 100 تومان با کارت سهمیه ای و 400 تومان آزاد کرد، او سپس در 28 آذر 1389 بنزین سهمیه ای را 400 هزار تومان و بنزین آزاد را 700 بالا برد. به این ترتیب دولت او در 3 سال بنزین را 5 برابر گرانتر کرد و از سال 89 با اجرای هدفمندسازی یارانه ها برای هر ایرانی 45500 تومان بعنوان یارانه داد تا از فشارهای تورم بکاهد. یکی از چندین جنجال بزرگ او 15 بهمن 1391 در جریان استیضاح وزیر کار در مجلس بود که فیلم مخفی ضبط شده از ملاقات فاضل لاریجانی و سعید مرتضوی را پخش کرد. در آن فیلم فاضل لاریجانی (برادر رئیس مجلس علی لاریجانی) درخواست رشوه 300 میلیونی از سعید مرتضوی می کرد که در نهایت به آن روز لقب یکشنبه سیاه دادند !

احمدی نژاد در سال 1392 بعد از پایان کار دولت دوم خود با حکم رهبر به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت اما با این حال چندان حضور جدی در این جلسات نداشت.

سودای ریاست دوباره و راهیابی به پاستور


مهر ماه 95 بود که رهبری صریحا اعلام کرد مخالف حضور او در انتخابات ریاست جمهوری است به این ترتیب احمدی نژاد با ارسال نامه ای ضمن تشکر اعلام کرد برنامه ای برای حضور در عرصه انتخاباتی ندارد. با این حال او 23 فروردین 96 دست در دست حمید بقایی به وزارت کشور کرد و در انتخابات نام نویسی کردند که در نهایت هر دو آنها رد صلاحیت شدند.

انتخابات زودهنگام دور چهاردهم ریاست‌جمهوری (1403)


پس از سانحه سقوط بالگرد ورزقان در اردیبهشت 1403 و فوت هشتمین رئیس‌جمهور ایران، طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ظرف 50 روز انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب رئیس‌جمهور بعدی صورت می‌پذیرد. در فیلمی منتشر شده عده‌ای از طرفداران احمدی‌نژاد با حضور درب منزل وی از او می‌خواهند تا به عنوان کاندیدا در انتخابات پیش‌رو حضور یابد. محمود احمدی‌نژاد در این فیلم و خطاب به طرفدارانش می‌گوید: «بنده دلم پر از عشق به همه مردم ایران است و هر زمان برای خدمت به مردم و کشور و آرمان‌ها و ارزش‌های انسانی کاری از دستم برآید، قطعاً کوتاهی نخواهم کرد اما همه جوانب باید سنجیده شود. بالاخره شرایط کشور چه از لحاظ داخلی و چه از لحاظ خارجی شرایط ویژه ای است و من هم فقط نفع و مصلحت مردم و کشور را در نظر می‌گیرم، درحال حاضر بنده درحال بررسی هستم، شما هم دعا کنید آنچه صلاح مردم و کشور است رخ بدهد و این خادم کوچک هم بتواند بهترین تصمیم را به نفع کشور بگیرد».

این صحبت‌ها درحالی انجام می‌شود که احمدی‌نژاد در دو دورهٔ گذشتهٔ انتخابات ریاست جمهوری، توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده است. پیش از این نیز حضور او با پیراهن سفید در افتتاحیهٔ مجلس ششم خبرگان رهبری، دو روز پس از فوت رئیس‌جمهور وقت خبرساز شده بود.

احمدی‌نژاد در روز 13 خرداد 1403 با حضور در وزارت کشور برای انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم ثبت‌نام کرد.

آیا احمدی نژاد تایید صلاحیت می‌شود


به گزارش «تابناک»، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور دولت نهم و دهم ایران بود که در سه دوره دیگر انتخابات نیز تلاش کرد تا هر بار نحوی در دولت بعد حضور داشته باشد.به عنوان نمونه در سال 1392 احمدی نژاد را اسفندیار رحیم مشایی در وزارت کشور حاضر شد و از او حمایت که کرد که البته مشایی رد صلاحیت شد.

او در انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 و 1400 هم در انتخابات ثبت‌نام کرد، اما با ردصلاحیت شورای نگهبان روبه‌رو شد.

اکنون دوباره زمزمه‌هایی مبنی بر ثبت نام احمدی نژاد در انتخابات شنیده می‌شود و البته او تا زمان تنظیم این خبر برای ثبت نام اقدام نکرده است.

پیشتر در گفت و گویی ویدئویی احمدی نژاد گفته بود در حال سنجیدن اوضاع برای ثبت نام در انتخابات است.

در مورد اینکه آیا او در این دوره تایید صلاحیت می‌شود یا خیر نیز گمانه‌های ضد و نقیضی مطرح است.

بسیاری از کارشناسان عقیده دارند بر اساس رویه دو دوره گذشته بار دیگر او رد صلاحیت خواهد شد.

با این وجود احمد علیرضا بیگی یکی از نزدیکان احمدی نژاد در این خصوص به رسانه‌ها گفت: احمدی نژاد در انتخابات 1400، یک رای کم داشت یعنی شش نفر در شورای نگهبان نظرشان مثبت و شش نفر منفی بود.

طبق ماده 35 قانون انتخابات ریاست جمهوری کاندیداها هنگام ثبت‌نام باید رجل مذهبی، سیاسی، ایرانی‌الاصل، دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی و مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشند.

معاونان رؤسای قوای سه‌گانه، اعضای شورای عالی امنیت ملی، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، مدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور، رؤسای سازمان‌ها، مؤسسات و نهادهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در سطح ملی، فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشکری و بالاتر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور، استانداران، شهرداران شهرهای بالای 2 میلیون نفر جمعیت و اشخاص، مقامات و مدیران هم‌طراز مناصب فوق به تشخیص شورای نگهبان رجال مذهبی و سیاسی هستند.

حداقل سن کاندیداهای انتخابات باید 40 سال تمام شمسی و حداکثر سن آنان نیز 75 سال تمام شمسی در هنگام ثبت‌نام باشد.

واجدان شرایط می‌توانند صرفاً با در اختیار داشتن کارت ملی و شناسنامه در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت کنند.

براساس اصل 131 قانون اساسی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که پیش از این مقرر بود در خردادماه سال 1404 برگزار شود، پس از شهادت رئیس‌جمهوری و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد در استان آذربایجان شرقی، بصورت زودهنگام و هشتم تیرماه امسال برگزار خواهد شد.

تصاویر جذاب و دیدنی از احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد

سخنرانی جنجالی احمدی نژاد بعد از ثبت نام ریاست جمهوری

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران
همچنین بخوانید