بزرگترین معضل اکثریت کودکان پرخاشگر و یا تک فرزند!/ عامل اصلی دندان قروچه چیست؟

انتشار 13 مرداد 1403

طوطیا نیوز: دندان قورچهدندان قروچه یا براکسیسم اختلالی است که ناشی از به هم ساییدن و فشار دادن دندان‌ها به صورت ارادی یا غیرارادی است و ممکن است در طول روز یا در خواب شبانه اتفاق بیفتد. این عمل، که به طور اشتباهی ممکن است توسط فرد انجام شود، می‌تواند آثار مخربی بر روی سلامت دندان‌ها و ساختارهای فک داشته باشد

بزرگترین معضل اکثریت کودکان پرخاشگر و یا تک فرزند!/ عامل اصلی دندان قروچه چیست؟

به گزارش طوطیا نیوز، در مواردی ممکن است که فرد علائمی مانند افسردگی و اضطراب داشته‌باشد. افرادی که با اضطراب و افسردگی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، بیشتر از هر کسی احتمال ابتلا به دندان‌قروچه را دارند. بنابراین زمانی که دندان‌قروچه دارید، بهتر است که علائم همراه با آن را بررسی کنید تا به بیماری‌های روانی مبتلا نباشید. تا به اکنون درمان قطعی برای این عارضه کشف نشده اما برای جلوگیری از این اتفاق از گارد دهان استفاده میکنند که بسیار برای جاوگیری از آسیب عالی است.

گارد دهان

شاید خود شما هم تجربه کرده‌باشید که در زمان‌هایی که استرس بیشتری دارید، یا حتی زمان‌هایی که عصبانی می‌شوید، بیشتر دندان‌های خود را روی هم فشار می‌دهید. این مسئله خود نشان‌دهنده‌ی این است که بروکسیسم با اختلالات عصبی همراه است. یکی از روش‌های تشخیص علائم همراه دندان‌قروچه مراجعه به دکتر روانشناس یا دکتر روانپزشک است. زمانی‌که شما به دکتر روانشناس یا روانپزشک مراجعه می‌کنید، اختلالات روانی دیگر هم در شما بررسی می‌شوند.

علت دندان قروچه هنوز نامشخص است، اما ممکن است چندین عامل در ایجاد آن دخیل باشند. در کودکان، سایش دندان معمولا پس از اولین دندان و بار دیگر هنگامی که دندان دائمی ظاهر می‌شود، اتفاق‌می‌­افتد و معمولا هنگامی که دندان‌های دائمی به طور کامل در می‌آیند، متوقف می‌شود. سایش و فشردن معمولا در زمان استرس، هنگام خشم، نگرانی و تمرکز اتفاق‌می‌افتد. تحقیقات نشان داده‌است که فعالیت مغز و ضربان قلب ممکن است قبل از یک دوره دندان قروچه افزایش یابد، که نشان می‌دهد سیستم عصبی مرکزی (CNS) نقش مهمی در این اتفاق دارد. گاه ممکن است کودکی که تک فرزند است و یا از عارضه پرخاشگری رنج میبرد نیز این اتفاق برایش افتاده و این عادت را دارا باشند.

دندان قروچه

زمانی که دندان قروچه دارید باید به دکتر دندانپزشک مراجعه کنید. زیرا ممکن است که دندان‌های شما در اثر این عادت نادرست آسیب ببینند. مخصوصا اگر دندان‌های شما ترمیم‌شده و یا دارای روکش باشند. در این‌صورت حتما باید برای درمان آنها به دکتر دندانپزشک مراجعه کنید. ایمپلنت و روکش دندان به سرعت با دندان قروچه آسیب می‌بینند. بنابراین این عادت را جدی بگیرید. از طرفی در مواردی ممکن است که دندان قروچه یا بروکسیسم نشانه‌ای از یک اختلال روانی باشد. مثلا فرد به اضطراب شدید مبتلا است و دندان قروچه علامتی است که در اثر آن از خود نشان می‌دهد. برای تشخیص و درمان این مشکل باید به دکتر روانپزشک و یا دکتر روانشناس مراجعه کنید.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران