مدل ریاضی جدید توضیح می دهد چرا پستانداران نر به نوزادان خود شیر نمی دهند.

انتشار 20 تیر 1403

به گزارش طوطیا نیوز: پستانداران نر دارای تجهیزات و پتانسیل لازم برای تغذیه نوزادان خود هستند، اما این اتفاق نمی‌افتد. پژوهش جدید ممکن است علت این موضوع را توضیح دهد.

مدل ریاضی جدید توضیح می دهد چرا پستانداران نر به نوزادان خود شیر نمی دهند.

طوطیا نیوز،فقدان شیردهی در پستانداران نر از سال‌ها پیش دانشمندان را گیج کرده است. درحال‌حاضر دلیل قابل‌قبولی در سطح جهان وجود ندارد که چرا نرها نباید شیر تولید کنند. در وهله‌ی اول، پستانداران نر از هر دو ابزار تولید شیر، یعنی بافت‌های پستانی و پتانسیل ترشح شیر برخوردار هستند. اما آن‌ها به‌طور کلی فاقد سطوح کافی از محرک‌های هورمونی هستند که موجب شیردهی می‌شود. برای مثال، تولید هورمون‌هایی مانند پرولاکتین در نرها سرکوب می‌شود.

در طول دهه 1970، نظریه‌پردازان تکامل پیشنهاد کردند فقدان نرهای شیرده را می‌توان با عدم قطعیت پدری توضیح داد. اساساً، نرها نمی‌توانند مطمئن باشند پدر زیستی فرزندان خود هستند و بنابراین انگیزه تکاملی کمتری برای سرمایه‌گذاری در مراقبت از آن‌ها خصوصا ازطریق شیردهی وجود دارد.ریاضیدانان دانشگاه یورک معتقدند این موضوع که چرا نرها به نوزادان خود شیر نمی‌دهند، ممکن است دلیل دیگری داشته باشد. براساس مدل ریاضی جدید، فقدان شیردهی در نرها ممکن است به میکروب‌هایی ارتباط داشته باشد که در شیر مادر زندگی می‌کنند.

فگان و همکارانش پس از کسب آگاهی درمورد میمون‌های شب آزارا، مجذوب موضوع شیردهی در نرها شدند. جرج کانستبل، از گروه ریاضی دانشگاه یورک می‌گوید این میمون‌ها فرضیات گذشته را درباره اینکه چرا نرها به نوزادان خود شیر نمی‌دهند، نقض می‌کنند، زیرا آن‌ها فداکارترین پدران در دنیای نخستی‌سانان هستند. آن‌ها 80 تا 90 درصد مراقبت از نوزادان را انجام می‌دهند و فقط برای شیردادن نوزادان را به جفت خود واگذار می‌کنند.

مدل ریاضی پژوهشگران، مزایای تغذیه با شیر مادر توسط یکی از والدین را بیان می‌کند، اما همچنین نشان می‌دهد چرا این امر از نظر تکاملی منطقی است. علت آن است که نوزاد حین تولد و شاید حتی در دوران جنینی، میکروب‌ها را از مادرش دریافت کرده است.

میمون ها

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران
از سراسر وب
همچنین بخوانید