ممکن است مادران باردار در مورد رابطه جنسی و مسائل مربوط به آن در دوران بارداری اطلاعات کافی نداشته باشند . در ادامه این مطلب از طوطیا نیوز با ما همراه باشید تا در این خصوص بیشتر بحث کنیم.
رابطه جنسی به جنین شما آسیب نمیرساند زیرا آلت تناسلی مرد نمیتواند فراتر از واژن نفوذ کند. از طرفی، جنین درحالرشد توسط مایع آمنیوتیک رحم و همچنین عضلات قوی رحم محافظت میشود؛ بنابراین تا جای ممکن فعالیت جنسی تأثیری در کودک شما نخواهد داشت، بهشرطیکه عوارضی مانند زایمان زودرس یا مشکلات جفت نداشته باشید.
تغییرات بدن در دوران بارداری ممکن است باعث شود که نزدیکی به روشهای قبل امکانپذیر نباشد. در چنین حالتی بهتر است برای یافتن راحتترین حالت رابطۀ جنسی، موارد مختلف را آزمایش کنید. همانطور که شکم شما رشد میکند، یافتن حالتی که شما با آن احساس راحتی کنید نیز مشکلتر خواهد شد. همزمان با پیشرفت بارداری شما، ممکن است قرار گرفتن شوهر شما بر روی بدنتان هنگام رابطۀ جنسی مشکلاتی را برای شما به وجود آورد، همچنین بهتر است که شما در ماههای آخر بارداری به پشت نخوابید، در این صورت بهتر است این روش را فراموش کنید و به دنبال روشهای دیگری باشید.
قرار گرفتن شما روی همسرتان یا خوابیدن به پهلو در کنار هم میتواند مشکلات رابطۀ جنسی را در دوران بارداری تا حد زیادی کاهش دهد. بهتر است به خاطر داشته باشید که روشهای برقراری رابطۀ جنسی دیگری به جز نزدیکی کامل نیز وجود دارد. اگر میل جنسی ندارید یا پزشکتان توصیه کرده است که نزدیکی نداشته باشید، یادتان باشد هنوز هم میتوانید همسرتان را در آغوش بگیرید و ببوسید و به روشهای دیگر احساس خود را به یکدیگر نشان دهید.
اگرچه رابطۀ جنسی در صورت منع نشدن توسط پزشک، خطری برای مادر و جنین ندارد، اما لازم است که پدر و مادر مسائل بهداشتی را برای جلوگیری از هر نوع مشکلی رعایت کنند. اگر شما یا همسرتان به هر دلیلی در معرض خطر بیماریهای آمیزشی قرار دارید، باید از نزدیکی جنسی در دوران بارداری خودداری کنید یا حداقل در زمان نزدیکی از کاندوم لاتکس استفاده کنید.
همچنین اگر همسرتان یا شما مبتلا به تبخال تناسلی فعال یا در آستانۀ ابتلا به آن هستید، بهتر است از رابطۀ جنسی پرهیز کنید، این موضوع به خصوص در ماههای آخر بارداری از اهمیت ویژهای برخوردار است. حتی اگر همسر شما دچار تبخال دهانی است، حتی اگر علائم تبخال بروز نکرده، بهتر است از رابطۀ جنسی دهانی در تمام دوران بارداری خودداری کنید. همچنین در صورت وجود مشکلاتی مانند پایین بودن جفت یا ابتلا به بواسیر یا هموروئید، از رابطۀ جنسی مقعدی نیز پرهیز کنید. رعایت موارد فوق در کنار رعایت موارد بهداشتی توسط شما و همسرتان میتواند بیخطر بودن رابطۀ جنسی در طول بارداری را برای شما و جنین تضمین کند.
یک خانم ممکن است تغییراتی در میل خود به رابطه جنسی در حین و بعد از بارداری تجربه کند اما در طی یک بارداری سالم، رابطه جنسی هیچ خطری برای مادر یا نوزاد ندارد. چه به رابطه جنسی مربوط باشد یا نباشد، اگر خانمی درد یا خونریزی غیرمعمول، تنگی نفس، دلدرد، خروج مایعات یا ترشحات غیرطبیعی و انقباضات لگنی بیشازحد را در دوران بارداری تجربه کرد باید فوراً با پزشک زنان خود مشورت کند.