راهکارهایی برای جلوگیری از پوسته پوسته شدن ناخن

انتشار 28 فروردین 1403
مطالعه 3 دقیقه

زیبایی دست و سالم بودن ناخن‌ها تاثیر مستقیم در اعتماد به نفس شما دارد. به همین منظور در این مطلب از طوطیا نیوز راهکارهایی برای سالم ماندن و پوسته پوسته شدن ناخن بیان می کنیم. با ما همراه باشید.

راهکارهایی برای جلوگیری از پوسته پوسته شدن ناخن

پوسته پوسته شدن ناخن‌ها که به دلیل شستن بیش‌ از حد دست‌ها، قرار گرفتن ناخن در معرض مواد شیمیایی یا استفاده زیاد از لاک ناخن یا ژلیش ناخن ایجاد می‌شود، معمولاً بر اعتماد به نفس ما تأثیر منفی گذاشته و احساس ناخوشایندی به وجود می‌آورد.

برای جلوگیری از پوسته پوسته شدن ناخن چه باید کرد؟


  • هنگام تمیز کردن و انجام کارهای منزل از دستکش استفاده کنید: تماس زیاد ناخن با آب و مواد شوینده باعث خشک شدن ناخن‌ها می‌شود. پوشیدن دستکش علاوه بر محافظت از ناخن‌ها، مانع از خشک شدن پوست دست و تحریک بیش‌ از حد آن به دنبال تماس با مواد شوینده می‌شود.

  • اجازه ندهید آب روی پوست‌تان بماند: هر زمانی که دستان خود را می‌شویید، با استفاده از یک حوله تمیز، آن‌ها را خشک ‌کنید. اگرچه ممکن است وجود آب روی پوست را معادل آب‌رسانی پوست بدانید، اما واقعیت این است که آب باقی‌مانده روی پوست می‌تواند رطوبت ناخن‌ها و پوست را کاهش دهد.

  • بعد از شستن یا خیس شدن دست حتماً از مرطوب‌کننده استفاده کنید: این کار باعث می‌شود رطوبت ناخن‌ها حفظ شود.

  • برای باز کردن بسته‌ها از ابزار دیگری ‌غیر از ناخن‌های خود استفاده کنید: برچسب‌ها و چسب‌های نواری را با ناخن‌هایتان نخراشید و برای باز کردن جعبه‌ها، نامه‌ها و بسته‌ها از ناخن استفاده نکنید. این کار را به ابزارهایی مانند چاقو، کاتر یا قیچی بسپارید. حتی باز کردن قوطی‌های نوشابه با ناخن می‌تواند به ضرر ناخن‌هایتان باشد. سعی کنید از انگشت، سکه یا وسیله‌های دیگری به ‌جای ناخن استفاده کنید.

  • اثرات لاک قبلی را از روی ناخن خود نخراشید: حتی اگر متوجه شدید که لاک به‌کلی خشک ‌شده و به ‌صورت لایه‌های جدا در آمده است، باز هم از تراشیدن آن خودداری کنید؛ زیرا این کار باعث می‌شود که لایه‌ای از ناخن نیز از بین برود. سعی کنید با استفاده از یک پاک‌کننده بدون استون اثر لاک را از بین ببرید. به‌ویژه خراشیدن لاک ژل مورد استفاده در مانیکور، باعث آسیب جدی به ناخن می‌شود، تا جایی که ممکن است ماه‌ها برای بهبود ناخن زمان لازم باشد.

  • از مکمل‌های بیوتین، آهن و روی استفاده کنید: بیوتین سبب تقویت و استحکام ناخن‌ شما می‌شود و همچنین می‌تواند برای رشد مو بسیار مناسب باشد. اگر قسمت‌هایی از ناخن‌ شما دچار تغییر رنگ شده است، زینک گزینه مناسبی برای حل این مشکل است. همچنین آهن می‌تواند سبب افزایش ضخامت ناخن‌ها شود. یک مکمل را به رژیم روزانه خود اضافه کرده و آن را به مدت 3 تا 4 ماه مصرف کنید تا ببینید واکنش بدن شما چگونه خواهد بود. همچنین می‌توانید این مواد مغذی را از طریق مصرف بیشتر غذاهای غنی از آهن مانند اسفناج، حبوبات، گوشت قرمز و دانه کدو تنبل تأمین کنید.

  • از بافر کشیدن بیش ‌از حد روی ناخن‌ها خودداری کنید: بافر ابزاری مانند سوهان ناخن است که از جنس اسفنج ساخته شده است. بافر می‌تواند لایه‌هایی از ناخن‌های شما را از بین ببرد، چربی مفید و طبیعی ناخن را پاک ‌کند و حتی به قسمت‌های آسیب دیده ناخن شما گیر کند. در هر بار بافرکشی، هر ناخن را فقط با 6 تا 8 حرکت بافرکشی کنید و از فشار دادن بافر روی ناخن جداً خودداری کنید. بافر ناخن می‌تواند ناخن‌های شما را شکل داده و آن‌ها را براق کند، اما اگر ناخن‌هایتان لایه لایه شده‌اند، شاید بهتر باشد برای چند ماه از این کار صرف‌ نظر کنید تا شکل ناخن‌ها به حالت اولیه بازگردد.

  • ناخن مصنوعی یا کاشت را با ملایمت جدا کنید: اگر از ناخن مصنوعی یا کاشت استفاده می‌کنید، مهم است که هنگام ترمیم یا برداشتن آن (ریموو ناخن)، پوشش‌های ناخن با ملایمت و بدون خراشیدگی یا کشیدن پاک شود. اگر پوشش ناخن به طور غیرملایم جدا شود، باعث آسیب و لایه‌برداری ناخن شده و در نهایت به زخم شدن بستر ناخن می‌انجامد. این کار می‌تواند ناخن‌ها را پوسته‌پوسته، نازک و شکننده کند.

دست

سخن پایانی


توصیه می‌کنیم اگر با این عارضه پوسته پوسته شدن ناخن مواجه شدید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا به علت اصلی این مشکل پی ببرید و مراحل درمان خود را تحت‌نظر پزشک آغاز کنید. امیدواریم با مطالعه این مقاله به تمام اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کرده باشید.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران
همچنین بخوانید