تکیه موحدی کرمانی بر صندلی ریاست در «سه شنبهِ تلخ» مجلس خبرگان /رئیسی رأی آورد اما... /آل هاشم اولین حضور را تجربه نکرد و رفت

انتشار 1 خرداد 1403

طوطیا نیوز:مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در حالی برگزار شد که جای خالی سیدابراهیم رئیسی و محمد علی آل هاشم بر روی کرسی های نمایندگی شان، جلب توجه می کرد.

تکیه موحدی کرمانی بر صندلی ریاست در «سه شنبهِ تلخ» مجلس خبرگان /رئیسی رأی آورد اما... /آل هاشم اولین حضور را تجربه نکرد و رفت

به گزارش پایگاه خبری طوطیا نیوز،برنامه ریزی ها برای افتتاحیه ششمین مجلس خبرگان رهبری به مثابه افتتاحیه های 5 دوره قبل از مدت ها قبل کلید خورده بود، برنامه ریزی ها اما یکباره کنار گذاشته شد تا متفاوت ترین افتتاحیه مجلس خبرگان در اولین روز خرداد ماه سال 1403 برگزار شود، افتتاحیه ای که شبیه هیچکدام از ادوار گذشته نبود، افتتاحیه ای تلخ، سرد و ...

قاب عکس های گذاشته شده بر صندلی شماره یک مجلس خبرگان (سید ابراهیم رئیسی)و صندلی شماره 22 مجلس خبرگان (سیدمحمدعلی آل هاشم)، که شکار دوربین عکاسان شدند، بدون شک در تاریخ سیاسی ایران به ثبت رسیده و ماندگار می شوند، تصاویری که داستان یک سانحه تلخ را پشت سر خود دارند، سانحه تلخ برای بالگرد رئیس جمهور و 7 همراهش در آسمان ارسباران.

فقط 2 روز تا افتتاحیه خبرگان ششم

«یکشنبهِ تلخ» در سیاست ایران، دو روز مانده به مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان، رقم خورد، خبری عجیب ابتدا در فضای مجازی و بعد در فضای رسانه ای و به سرعت بین مردم دهان به دهان گشت و گشت و گشت... تا از یک گمانه زنی به خبرهای ضدونقیض برسد و در نهایت تبدیل به یک خبر تلخ شود؛«شهادت رئیس جمهور و 7 همراهش در یک سانحه هوایی»

خبری که اگرچه کل ایران را طی دو روز اخیر تحت الشعاع قرار داده است اما افتتاحیه مجلس خبرگان رهبری که اولین رویداد مهم سیاسی بعد از آن رخداد تلخ بود، به شدت تحت تاثیر این اتفاق بود، چه آنکه در نتیجه این سانحه دو عضو شاخص این مجلس تبدیل به غایبان همیشگی مجلس خبرگان ششم شدند.

یک افتتاحیه در فضایی سرد و سنگین

امروز سه شنبه اول خردادماه 1403، مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در حالی با پیام رهبر انقلاب آغاز شد که از میان 88 منتخب مجلس ششم خبرگان رهبری، دو نفر یعنی حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی و آیت الله محمدعلی آل هاشم، غایبان بزرگ مجلس ششم خواهند بود.

سیداحمد علم الهدی که در سانحه بالگرد، دامادش ابراهیم رئیسی را از دست داده بود نیز از دیگر غایبان این مراسم بود. سید محمدعلی موسوی جزایری نماینده تهران در مجلس خبرگان ششم، هم در میان چهره های حاضر در مراسم افتتاحیه دیده نمی شد.

1

لاریجانی همنشین حجازی شد، احمدی نژاد با لباسش حاشیه ساز شد

در میان تصاویر به ثبت رسیده از افتتاحیه مجلس خبرگان رهبری، حضور برخی مهمانان حاضر در این مراسم نیز جلب توجه می کند، مخبر معاون اول دولت که این روزها ریاست قوه مجریه را با اذن رهبری در اختیار دارد در کنار برخی دیگر از اعضای هیات دولت در مراسم افتتاحیه حضور داشتند.

محسنی اژه ای، رئیس قوه قضاییه، آیت الله جنتی رئیس پیشین مجلس خبرگان، علی لاریجانی، مشاور رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در کنار آقای حجازی، عضو ارشد دفتر رهبری، حجت الاسلام ابوترابی فرد امام جمعه تهران و ... نیز از دیگر چهره های حاضر در مراسم افتتاحیه بودند. احمدی نژاد دیگر عضو مجمع تشخیص نیز با حضورش در مراسم افتتاحیه آنهم با لباس سفید بازهم نگاه ها را به خود جلب کرد، حضور برخی چهره های نظامی از جمله سردار قاآنی، سرلشکر صفوی و ...از دیگر نکات مهم در مراسم افتتاحیه خبرگان ششم بود.

سعید جلیلی هم از جایگاه عضو مجمع تشخیص در مراسم افتتاحیه حضور داشت که با بی اعتنایی اش به احمدی نژاد شکار دوربین عکاسان شد

مقایسه هیات رئیسه دائم مجلس پنجم و ششم

مجلس خبرگان رهبری با تکیه رئیس سنی بر صندلی ریاست، واردمراسم تحلیف و بعد از آن انتخاب هیات رئیسه دائمی برای 2 سال پیش رو شد. براساس تصمیم 55 نماینده حاضر در صحن مجلس خبرگان رهبری،آیت الله موحدی کرمانی ریاست مجلس خبرگان ششم را عهمه دار شد تا بر صندلی تکیه بزند که طی 8 سال گذشته در اختیار آیت الله جنتی بود که این دوره کاندیدای حضور در مجلس خبرگان نشده بود.

او در مجلس پنجم در کرسی نایب رئیسی مجلس خبرگان حضور داشت.

مجلس خبرگان بعد از آن وارد رأی گیری برای نواب رئیس شد و آیت‌الله سیدهاشم حسینی‌بوشهری و آیت‌الله علیرضا اعرافی به ترتیب به‌عنوان نواب اول و دوم رئیس این مجلس به مدت 2 سال انتخاب شدند.

در مجلس نایب رئیسی در اختیار آیت الله هاشمی شاهرودی و موحدی کرمانی بود که بعد از فوت هاشمی شاهرودی، ابراهیم رئیسی جایگزین او شده بود. رئیسی در این مجلس یکی از کاندیداهای ریاست مجلس بود اما دو روز مانده به افتتاحیه مجلس به شهادت رسید.

همچنین با تصمیم نمایندگان مجلس خبرگان ششم آیات عباس کعبی و محسن اراکی نیز به عنوان منشیان هیئت رئیسه مجلس ششم خبرگان برگزیده شدند، در مجلس پنجم کرسی های ریاست در اختیار سیداحمد خاتمی و دری نجف آبادی در دور اول و سیداحمد خاتمی و عباس کعبی بود. براین اساس عباس کعبی در هیات رئیسه مجلس خبرگان ششم نیز حضور دارد اما خاتمی حذف شده است.

لیست جامعتین در انتخابات مجلس ششم خبرگان

اما مجلس خبرگان ششم از کدام مسیر عبور کرد و امروز به مراسم افتتاحیه رسید؟ در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری،دو تشکل روحانی تهران نشین و قم نشین ( یعنی جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم) لیست کاندیداهای مورد نظر خود برای تهران را ارائه دادند.

در میان لیست 16 نفره منتشر شده از سوی آنها، 11 کاندیدا به نام های محمد علی موحدی کرمانی، علیرضا اعرافی، سیدمحمد علی موسوی جزائری، قربانعلی دری نجف آبادی، حسینعلی سعدی، غلامعلی صفایی، محسن قمی، محمود محمدی عراقی، غلامرضا مصباحی مقدم، علی مومن پور و غلامعلی نعیم آبادی مشترک بودند و در 5 کاندیدای باقی مانده افتراق نظر داشتند.

آقایان علی رازینی، محسن اسماعیلی، هادی صادقی، حمید حوالی شهریاری و مصطفی پورمحمدی مورد تایید جامعه روحانیت مبارز قرار گرفته بودند و در لیست جامعه مدرسین هم اسامی آقایان احمد دانش زاده مؤمن، محمود رجبی، سعید صلح میرزائی، محمدرضا ناصری و عبدالجواد ابراهیمی‌فر دیده می شد.

این انتخابات در تاریخ 11 اسفندماه 1402 همزمان با انتخابات مجلس دوازدهم مجلس شورای اسلامی، برگزار شد و صاحبان 88 کرسی مجلس ششم خبرگان مشخص شد.

اولین ورود آیت الله آل هاشم به سرانجام نرسید

از نکات تلخ افتتاحیه مجلس ششم خبرگان رهبری، جای خالی آیت الله محمدعلی آل هاشم در این مجلس بوده است.

او که در انتخابات این دوره از مجلس خبرگان از حوزه انتخابیه آذربایجان شرقی کاندیدا شده بود، با کسب 834 هزار و 108 رأی به عنوان نماینده مردم خود در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شده بود.

آل هاشم که در سانحه ناگوار سقوط هلی کوپتر حامل ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، به شهادت رسید، نتوانست اولین حضور خود در مجلس خبرگان رهبری را تجربه کند.

1

جای خالی ابراهیم رئیسی در مجلس ششم خبرگان

ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان هم که از حوزه انتخابیه خراسان جنوبی در انتخابات مجلس ششم خبرگان رهبری کاندیدا شده بود، با کسب 275 هزار و 463 رأی توانسته بود به عنوان منتخب حوزه انتخابیه خود در مجلس خبرگان باشد. ابراهیم رئیسی سابقه حضور در دوره های چهارم و پنجم خبرگان رهبری را در کارنامه خود ثبت کرده بود.

او در سال 1385، از سوی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز برای عضویت در چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری نامزد شده بود که با کسب اکثریت آرا مردم انتخاب شد. دو سال پس از حضور در این مجلس، به عنوان عضو هیأت رئیسه انتخاب شد و عضویت وی در این جایگاه، ‌تا اتمام دور چهارم، با رأی نمایندگان مجلس خبرگان ادامه داشت.

رئیسی در دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری در اسفند 1394 نیز با کسب آراء لازم برای دومین بار به عنوان نماینده خراسان جنوبی برگزیده شده و در اسفند 1397، در جریان برگزاری ششمین اجلاسیه دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری، به عنوان نایب‌رییس اول مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد و تا پایان آن مجلس این سمت را بر عهده داشت.

1

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران