طوطیا نیوز،شاید برای شماهم عجایبی راجعبه بارش باران وجود داشته باشد برای مثال باران هایی که زمین را خیس نمی کنند، تمامی سوالات شما پاسخی علمی و ساده دارد.
به گزارش پایگاه خبری طوطیا نیوز،شاید خیلی از شما به این قضیه فکر کرده باشید که چرا همه قطرات باران زمین را خیس نمی کند؛ البته به غیر از این حقایق دیگری هم هستند که در مورد باران وجود دارد و خیلی ها در مورد آن اطلاعاتی ندارند.
از آن جایی که قطب همیشه یخ زده است؛ پس باورها بر این است که میزان بارندگی و برف در این منطقه میتواند بیشترین حد ممکن باشد؛ اما جالب است بدانید که کمترین میزان بارندگی در کل دنیا مربوط به قطب جنوب است.
در مناطق خیلی خشک و گرم، باران گاهی اوقات قبل از اینکه به زمین برسد تبخیر می شود؛ مثلاً خیلی ها ممکن است احساس کنند که هوا بارانی شده؛ اما اثراتی از خیسی آب روی زمین نبینند که به خاطر گرمای شدید هواست.
در زهره یا سیارات دیگر باران از سولفوریک اسید یا متان تشکیل شده است؛ حتی در سیارات ناشناختهتر هم که 5 هزار سال نوری از ما فاصله دارند، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که قطرات باران می تواند به جای آب از آهن هم باشد.
اگر در آسمان متوجه ابر کومولونیمبوس شدید که حالت پف کرده دارد و در قسمت بالا صاف به نظر می رسد یا ابر های نیمبوستراتوس را در آسمان دیدید که کمی خاکستری هستند، احتمال این که در 24 ساعت آینده بارندگی داشته باشید؛ زیاد است.
آب طبیعی هیچ بویی ندارد؛ اما علتِ اینکه بارش باران بوی مطبوع ایجاد می کند، وجود مولکولی به نام ژئوسمین است که توسط یک نوع باکتری در خاک ایجاد می شود. وقتی که باران می بارد، این مولکول وارد هوا شده و بوی آن که بویی لذت بخش را ایجاد می کند.
نام "قطره باران" در واقع اشتباه است، زیرا دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که باران به شکل قطره اشک نیست. وقتی مولکول های آب در جو متراکم شده و به یکدیگر متصل می شوند، شکل کروی پیدا می کنند و در نزدیکیِ زمین، با فشار هوا مواجه می شوند و کف قطره ها را صاف می کنند، به طوری که در نهایت شکلی شبیه نان همبرگر به خود می گیرند.