(عکس) لباس و تاج عروس بسیار شیک سرشناسترین دختر مظفرالدین شاه در روز عروسی و در کنار ساقدوش هایش/ از همون ایام ساقدوش ها لباس یکدست میپوشیدنا

انتشار 9 تیر 1403

طوطیا نیوز: عکسی از مراسم عروسی اشرف‌الملوک فخرالدوله، دختر باهوش و باذکاوت مظفرالدین شاه را مشاهده بفرمایید. دسته گل خاص و لباس عروس شیک او در آن زمان قطعا زبانزد خاص و عام بوده است.

(عکس) لباس و تاج عروس بسیار شیک سرشناسترین دختر مظفرالدین شاه در روز عروسی و در کنار ساقدوش هایش/ از همون ایام ساقدوش ها لباس یکدست میپوشیدنا

به گزارش طوطیا نیوز، نهمین دختر مظفرالدین شاه و مُلوک خانمِ سرورالسلطنه ملقب به حضرت علیا در مهر 1262 در تبریز به دنیا آمد و نامش را اشرف‌الملوک گذاشتند. اشرف‌الملوک در شش سالگی برای آموزش دستور زبان عربی و فارسی و خواندن قرآن کریم به مکتبخانه شاهی فرستاده شد. او که ملقب به «فخرالدوله» بود در 14 سالگی به عقد محسن امین‌الملک درآمد.

با اینکه سواد عروس جدید میرزا علی خان امین‌الدوله در سطح مکتبخانه بود، اما از هوش و ذکات بالای سیاسی و اجتماعی برخوردار بود.

میرزا علی‌خان که خود سیاستمدار زیرکی بود با حوصله زیاد، عروسش را با مسائل اجتماعی و سیاسی روز بیش از پیش آشنا کرد و با او در این باب مباحثه و بحث بسیار کرد و سعی و تلاش زیادی در تربیت سیاسی او داشت.

علت اصلی تربیت سیاسی فخرالدوله توسط پدر شوهرش، شخصیت منزوی پسرش محسن و مرگ دو فرزند دیگرش بود. میرزا از یک سو با تسلطی که طی دو سال صدراعظمی مظفرالدین شاه بر امور سیاسی و اجتماعی ایران داشت و از سوی دیگر ذکاوت و درک عمیق عروسش از مسائل سیاسی کشور، به خوبی پی برد تنها فردی که می‌تواند در سپهر سیاسی کشور نجات‌بخش نام «امین‌الدوله» باشد، اشرف‌الملوک فخرالدوله است.

نفر سوم از راست: ماه سماء دیگر خواهر فخرالدوله

عکس قدیمی

محسن امین‌الدوله از اشرف‌الملوک صاحب 9 فرزند به نام‌های حسین، غلامحسین، محمود، علی، محمد، احمد، ابوالقاسم، رضا و معصومه شد.

فخرالدوله و تعدادی از فرزندانش

عمه احمدشاه

با استعفای امین‌الدوله، مظفرالدین شاه، میرزا محسن خان مشیرالدوله را رییس‌الوزرا کرد. این انتصاب موجب ترس میرزا علی از جانش شد از این رو بعد از استعفا، راهی حج شد و بعد از مراجعت به ایران همراهِ پسرش محسن به کشتزار‌های لشته نشاء رشت رفت.

دل‌شوره‌ها و نگرانی‌های فخرالدوله از سرنوشت نامعلوم شوهر و پدر شوهرش باعث سپر بلا کردن خودش برای نجات جان آنان شد.

فخرالدوله علاوه بر مسجد فخرالدوله، چندین مدرسه و بیمارستان را در اراضی خود ساخت و وقف کرد. او برای اسکان مریضان دارای ناتوانی جسمی و حرکتی آسایشگاه معلولان کهریزک را در املاک خود ساخت و وقف عام کرد. این شاهدخت قجری با وساطتهایش، از اعدام افراد سرشناس دودمان قاجار جلوگیری کرد.

او همچنین اولین مؤسسه تاکسیرانی خصوصی ایران را در تهران پایه‌گذاری کرد و تاکسی‌های این موسسه را به راننده‌هایش بخشید. فخرالدوله قصد تأسیس یک موسسه بورس ملی در محدوده بانک ملی شعبه فردوسی را هم داشت که به دلیل برخی موانع، موفق به تاسیس آن نشد.

ساخت کارخانه قند کهریزک، تاسیس مدرسه رشدیه و تاسیس اداره پست به شیوه مدرن و امروزی نیز با تلاش و برنامه‌ریزی‌های او انجام شد.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران
همچنین بخوانید