آیا واقعا ازبینبردن جوش صورت با خمیردندان ممکن است یا با این کار فقط زمان را هدر میدهید یا حتی اوضاع را بدتر میکنید؟ برای رسیدن به جواب این سؤال، تا انتهای این مقاله از طوطیا نیوز با ما همراه باشید.
اگر شما هم دنبال روشهایی برای درمان سریع جوش صورت هستید، احتمالا درمورد استفاده از خمیردندان برای جوش چیزهایی شنیده باشید. حتی شاید پیش خودتان گفتهاید چون خمیردندان در دسترس است و نیازی به صرف هزینه اضافی ندارد، ارزش امتحانکردن دارد.
بسیاری از افراد باور دارند تاثیر خمیر دندان روی درمان جوش مثبت است. اما لازم است بدانید که مضرات و خطرات از بین بردن جوش با خمیر دندان بیشتر از فواید آن است و اثربخشی آن از لحاظ علمی تایید نشده است. در ادامه عوارض استفاده از خمیر دندان در درمان جوش بیان می شود.
اول اینکه آزمایشها نشان میدهند تریکلوسان ممکن است روی هورمونهای تیروئید اثر منفی داشته باشد. به همین دلیل، مدت زیادی است که بسیاری از شرکتها دیگر از تریکلوسان در ترکیب خمیردندان استفاده نمیکنند؛ بنابراین، حتی اگر خمیردندان حاوی تریکلوسان نیز پیدا کردید، بدانید زدن آن روی جوش به خطرش نمیارزد.
به خاطر داشته باشید خمیردندان برای تمیزکردن و سفید کردن دندان تولید شده، نه برای سطح حساسی مثل پوست! خمیردندان یک پیاچ (pH) پایه دارد که ممکن است پوست را تحریک کند. بههمریختن پیاچ پوست با جوششیرینِ زیاد شاید موجب جوش و سوختگی شود.
از طرفی، سدیم لوریل سولفات (Sodium Lauryl Sulfate) ترکیب دیگری است که اغلب در خمیردندان وجود دارد و ممکن است استفاده از آن روی لکهها آسیب زیادی به همراه داشته باشد و بر اساس میزان حساسیت پوستتان، موجب تحریک پوستی شود.
حتی اگر از التهاب جلوگیری کنید، ممکن است واکنش بد دیگری ایجاد شود؛ برای مثال، اگر پوستتان بهدلیل استفاده از خمیردندان خشک شود، احتمالا جوش بیشتری ایجاد میکند.
استفاده از خمیر دندان به عنوان درمانی برای جوش و آکنه، ایدهی خوبی نیست. اگرچه خمیر دندان حاوی ترکیباتی لست که دهان را تمیز نگه میدارد و از بیماریهای مربوط به دندان جلوگیری میکند، اما این امر بدین معنی نیست که تاثیر خمیر دندان روی درمان جوش مثبت است.اگر دچار آکنهی شدید هستید، حتما باید با متخصص پوست دربارهی سایر درمانهای با نسخه مشورت کنید.