دسته بندی ها

اخبار اجتماعی
اخبار حوادث
آموزش و سرگرمی
ویدئو
عکس
بازارگردی
آموزش و سرگرمی /

به نظر شما حداکثر دمای قابل تحمل برای انسان چقدر است؟/ بدن انسان تا چه دمای می تواند زنده بماند؟

چهارشنبه، 31 مرداد 1403
طوطیانیوز:در شرایطی که گرمایش زمین، باعث شده است تا تابستان‌ها به‌مراتب گرم‌تر از قبل شوند، انسان‌ها بدون وجود تهویه مطبوع تا چه دمایی می‌توانند زنده بمانند؟

به گزارش طوطیا نیوز،در طول هفته‌های اخیر، امواج بی‌سابقه گرما، نقاط مختلفی از نیم‌کره شمالی را فراگرفته و طبق برآوردها حداقل 38 نفر در آمریکا بر اثر مشکلات مربوط به گرما، جان خود را ازدست‌داده‌اند.

دراین‌بین، تغییرات اقلیمی به گرمای شدید هوا دامن می‌زند و همین موضوع، محققان را بر آن داشته که برای درک بهتر محدودیت‌های بقای انسان در گرما، تحقیقات جدیدی را آغاز کنند تا دریابند که مردم در چه آستانه‌های دمایی می‌توانند بدون تهویه مطبوع زنده بمانند.

برخی از دانشمندان نگران این موضوع هستند که موج گسترده گرما در مناطقی که از تهویه مطبوع برخوردار نیستند، باعث مرگ عده زیادی از افراد شود. تحقیقات اخیر حکایت از آن دارد که آستانه تحمل گرما در انسان بسیار پایین‌تر از آن چیزی است که پیش‌ازاین فکر می‌شد و این آستانه در آب‌وهوای خشک و برای افراد مسن، پایین‌تر است.

جنیفر وانوس، دانشیار دانشگاه ایالتی آریزونا می‌گوید: «تنها راهکار طبیعی بدن انسان در مقابل گرما این است که بیشتر عرق کنیم ولی توانایی تعرق در افراد مسن ضعیف‌تر است. با فناوری امروز، دست‌کم در کشورهای پیشرفته‌ای مثل آمریکا باید مرگ‌ومیر ناشی از گرما 100 درصد قابل‌پیشگیری باشد و باید در مکان‌های موردنیاز، از تهویه مطبوع استفاده شود؛ اما در برخی از نقاط جهان حتی چنین امکاناتی وجود ندارد.»

دراین‌بین نکات متعددی وجود دارد که بااطلاع از آن‌ها می‌توان در گرمای طاقت‌فرسا، از سلامتی و جان خود محافظت کنیم.

بدن خود را خنک نگهدارید

بدن انسان نمی‌تواند دمایی بیشتر از 43 درجه سانتی‌گراد را تحمل کند. طبق گفته وانوس، وقتی دمای هسته مرکزی بدن انسان به 43 درجه سانتی‌گراد برسد، فرد به‌احتمال 99٫9% خواهد مرد.

دمای 43 درجه سانتی‌گراد حداکثر دمایی است که بدن انسان قادر به تحمل آن است؛ ولی باید این را مدنظر داشت که در برخی مواقع، گرما به‌صورت تدریجی افراد را از بین می‌برد و باعث شدت گرفتن برخی از مشکلات فیزیکی مثل بیماری‌های قلبی عروقی یا کلیوی خواهد شد.

وقتی رطوبت منجر به مرگ می‌شود

بدن انسان می‌تواند با تعریق و انتقال گرما از طریق آب دفع‌شده، هسته مرکزی‌اش را خنک نگاه دارد.

اسکات دنینگ، دانشمند آب‌وهوا و استاد علوم جوی دانشگاه ایالتی کلرادو دراین‌باره می‌گوید: «اگر هوا خیلی مرطوب باشد، عرق شما تبخیر نخواهد شد و بدین ترتیب سطح بیرونی پوست شما نمی‌تواند خنک‌تر از داخل بدن شود.»

بدین ترتیب گرمای متابولیک در بدن جمع می‌شود و منجر به تب بسیار بالا، گرمازدگی و مرگ می‌شود.

دمای حباب مرطوب

دانشمندان برای اندازه‌گیری شاخص گرما و رطوبت، اغلب از معیاری به نام دمای حباب مرطوب استفاده می‌کنند.

این شاخص اندازه‌گیری دما چنین تعریف می‌شود: اگر روی دماسنج را با پارچه مرطوبی بپوشانید تا گرما تبخیر شود، می‌توانید میزان خنک شدن پوست با عرق کردن را به‌صورت تقریبی بسنجید. دنینگ دراین‌باره توضیح داد: «دمای حباب مرطوب باید چند درجه خنک‌تر از دمای داخلی بدن شما باشد. در غیر این صورت، گرما از بدنتان خارج نمی‌شود.»

حداکثر دمای قابل تحمل

سال 2010، مطالعه جالب‌توجهی انجام شد و طی آن محققان آب‌وهوا از دمای حباب مرطوب 35 درجه سانتی‌گراد، در رطوبت 100٪، به‌عنوان حد بالا برای بقای انسان و سازگاری بدون خنک کردن نام بردند.

البته در این مطالعه شاخص‌هایی مثل قرار گرفتن در معرض نور خورشید، لباس و حرکت و فعالیت لحاظ نشده است. جمع‌بندی این مطالعه، این دما را به‌عنوان حداکثر دمایی که بدن انسان برای بقا و سازگاری بدون خنک کردن می‌تواند آن را تحمل کند، تعیین کردند.

نزدیک شدن به حد نهایی

محققان در مطالعه‌ای که سال 2020 انجام دادند، دریافتند که فرکانس گرمای بسیار مرطوب از سال 1979 (1358) دو برابر شده و در بخش‌هایی از جهان ازجمله سواحل هند پاکستان، خلیج‌فارس و خلیج مکزیک، دما به آستانه دمای حباب مرطوب نزدیک شده و در دو مکان برای مدت کوتاهی حتی فراتر از آن رفته است.

طبق گفته دنینگ، محققان نگران وقوع مرگ‌ومیر دسته‌جمعی در آن مناطق هستند؛ چراکه دمای جهانی همچنان در حال افزایش است: «در مناطق بزرگ شهری در دریای عرب (شرق شبه‌جزیره عربستان) و منطقه اقیانوس هند، صدها میلیون نفر در شرایطی زندگی می‌کنند که دسترسی به تهویه مطبوع ندارند.»

خطراتی که دست‌کم گرفته می‌شوند

اما تحقیقات جدید حکایت از آن دارد که حد نهایی تعریف‌شده، واقع‌بینانه نیست.

مطالعه‌ای در سال 2022 که با استفاده از داده‌های آزمایش‌های محفظه حرارتی انجام شد، تخمین زد که آستانه دمای حباب مرطوب برای افراد جوان و سالم که بتوانند در آن به انجام وظایف اساسی زندگی‌شان بپردازند، احتمالاً نزدیک به 30 تا 31 درجه سانتی‌گراد است که خیلی پایین‌تر از معیار قبلی (35 درجه) است.

گرمای خشک، نگران‌کننده است

وانوس در ادامه به این نکته اشاره کرد که حد بقای افراد باهم متفاوت است و شاخص‌هایی مثل سن و سال در آن تاثیر زیادی دارد.

تحقیقات او حکایت از آن دارد که آستانه فیزیولوژیکی برای گرمازدگی، به‌ویژه در گرمای خشک، به‌مراتب کمتر از چیزی است که تا پیش‌ازاین اعلام‌شده بود.

در این تحقیق به این نکته اشاره‌شده که اکثر افراد مسن، نمی‌توانند به‌خوبی عرق کنند و درصورتی‌که به مدت 6 ساعت در معرض دمای بالای 46 درجه سانتی‌گراد قرار بگیرند، حتی در شرایطی که رطوبت هوا پائین و دسترسی به سایه وجود دارد، در معرض خطرات جدی قرار خواهند گرفت.

وانوس در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: «هرگز آستانه مشخصی برای بقا وجود ندارد و فکر کردن به این موضوع هم خطرناک است.»

  برچسب ها: گرمازدگی گرما


(ویدئو) کشف های باستانی در ایران که باستان شناسان را حیرت زده کرد/ از پروتز چشم مصنوعی تا سیستم فاضلاب شهری و...
جنجال خواسته ی عجیب مبینا نعمت‌زاده به کجا رسید
(ویدئو) با خوش شانس ترین انسانی که تا بحال پا روی کره زمین پا گذاشته آشنا شوید
(ویدیو) تفریح لاکچری شهربانو منصوریان و پسرش، ارشام، در آبهای آزاد کیش/ دیدین چجوری خودشو به آب و آتیش زد که مادرش اینا رو نبره دبی🤣
این جنگل در پاییز و بهار به شما لبخند میزند!/ یکی از زیباترین و نادرترین پدیده ایجاد شده توسط انسان!
(عکس) جشن تولد گرم و صمیمی مازیار لرستانی در کنار پدر قاضی و مادرش/ چهره خندان و خوشحال مادر آقای بازیگر
(ویدیو) مازیار لرستانی داماد شد؟!/ ساقدوش مراسم عروسی مازیار لرستانی مشخص شد
(ویدئو) رونمایی مهران مدیری از هواپیمای شخصی اش در برنامه دورهمی / تماشاگر چه خوب مچشو گرفت؛ دنبال سوئچ هواپیماش میگرده 🤣
(ویدیو) واکنش سوسن پرور در برنامه "جوکر2" به کسانی که به چهره‌اش فحش میدهند/ سوسن پرور؛ حسودین! نباشین! حالا بذار تو جوکر 2 میفهمین کی خوشگله!/ یعنی چه برنامه ای داره واسش؟
گلایه نعیمه نظام دوست از محدودیت های بانوان در جوکر!/ علت عدم حضور ایشان در این برنامه پر طرفدار مشخص شد!
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
مراحل سابمیت مقاله + فرم‌های مورد نیاز
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
استخراج فوری مقاله از پایان‌نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
ترجمه تخصصی کتاب
شبکه مترجمین اشراق
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه