تاثیر خواب بر زیبایی و سلامت پوست

انتشار 4 اردیبهشت 1403
مطالعه 3 دقیقه

اینکه در طول شبانه‌روز چند ساعت و با چه کیفیتی می‌خوابیم، مستقیما بر سلامت، زیبایی و درخشندگی پوست ما تأثیر می‌گذارد. در ادامه این مطلب از طوطیا نیوز با ما همراه باشید تا بیشتر برایتان توضیح دهیم.

تاثیر خواب بر زیبایی و سلامت پوست

حتماً شما هم در مورد تاثیر خواب بر سلامت پوست زیاد شنیده‌اید و می‌دانید که برای حفظ سلامت و شادابی، به 7 تا 9 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارید. در واقع خوابیدن باعث می‌شود تا پوستتان زمان کافی برای بازسازی و ترمیم خود را داشته باشد.به همین دلیل تاثیر خواب بر پوست بسیار زیاد بوده و می‌توان گفت سلامتی شما در گرو داشتن خواب کافی است. در ادامه این مطلب، به بررسی عمیق‌تر این موضوع پرداخته‌ایم.

تاثیر خواب خوب بر سلامت پوست


خواب چوب جادویی نیست که بعد از یک یا دو شب اثر مثبتش را ببینید اما اثرات منفی نخوابیدن مثل پلک‌های آویزان، چشمان متورم، حلقه‌های تیره زیر چشم، پوست رنگ‌پریده و چین‌و‌چروک بیشتر پوست حتی بعد از یک شب کم‌خوابی قابل‌مشاهده است. حالا فکر کنید به‌جای یک شب، هر شب دیر بخوابید و صبح زود بیدار شوید. اگر از تأثیر خواب بر سلامت پوست مطمئن نیستید، این بخش را با دقت بیشتری بخوانید.

زن

پوست کلاژن بیشتری تولید می‌کند


کلاژن کلید پوست صاف و هموار است. اگرچه برخی محصولات مراقبتی ادعای کلاژن‌سازی دارند، نباید از تأثیر خواب بر تولید این ماده غافل شوید. وقتی خوابیم، بدن مشغول تولید هورمون‌های رشد می‌شود. این هورمون‌ها تضمین می‌کنند پوست کلاژن کافی داشته و سفت و درخشان بماند. همچنین فرصت خوبی برای ترمیم آکنه و آثار زخم در بدن فراهم می‌شود.

استرس پوست از بین می‌رود


کمبود خواب با افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس)، پوست را در حالت پیش‌التهابی قرار می‌دهد که نتیجه‌اش تیرگی و پف پوست اطراف چشم است. کورتیزول حتی می‌تواند گردش خون را مختل کرده و ذخایر کلاژن و اسید هیالورونیک پوست را تجزیه کند. کافی‌ست 8 ساعت در طول شبانه‌روز به خود استراحت دهید تا به‌راحتی سطح هورمون کورتیزول را مدیریت کرده و از بروز این علائم جلوگیری کنید.

سلول‌های پوست بازسازی می‌شوند


پس از یک روز طولانی مبارزه با اشعه ماوراءبنفش، آلودگی‌ها، تعریق و دفع سموم، پوست به استراحت و بازسازی نیاز دارد. با افزایش سن، تولید سلول‌های پوستی بیشتر زمان می‌برد. هرقدر سرعت گردش سلول‌ها بیشتر باشد، طبیعی است که پوست شاداب‌تر و لطیف‌تر به نظر می‌رسد.

وقتی خوابیم، پوست وارد حالت ریکاوری می‌شود و ترمیم و بازسازی را شروع می‌کند. جالب است بدانید روند بازسازی پوست در شب تا 3 برابر سریع‌تر از روز است.

بدن انسان در طول خواب سموم و سلول‌های پوستی ضعیف و مرده را به‌زحمت دفع می‌کند تا جا برای سلول‌های جدید باز شود. حال اگر ریتم شبانه‌روزی خوبی داشته باشید، به‌مرور کاملا متوجه پوست صاف، لطیف و بدون لک خود می‌شوید. ناگفته نماند که خواب کافی اثر جوان‌سازی محصولات مراقبت از پوست را تقویت می‌کند.

پوست بهتر پذیرای محصولات مراقبتی می‌شود


تابه‌حال از خودتان پرسیده‌اید چرا بیشتر محصولات ضدپیری باید قبل از خواب استفاده شوند؟ ظاهرا این محصولات در طول شب بهتر جذب پوست می‌شوند و بیشترین تأثیر را می‌گذارند.

ماجرا از این قرار است که در طول خواب بدن وارد فاز ریکاوری می‌شود و محصولات مراقبت از پوست این فرایند را تسریع می‌کنند یعنی با افزایش دمای سطح پوست و تولید هورمون‌ها، ظرفیت نفوذپذیری پوست را بیشتر و آن را پذیرای رتینوئیدها، پپتیدها و ویتامین‌ها می‌سازد. به همین خاطر توصیه می‌شود ترکیبات سنگین مثل رتینول و اسید گلیکولیک را قبل از خواب بزنید تا پوست فرصت کافی برای جذب آنها را داشته باشد.

به پوست خود استراحت محیطی می‌دهید


پوست ما هر روز در معرض نور خورشید، آلودگی و بدتر از همه نور آبی‌رنگ انواع صفحه‌نمایش است. شب‌ها وقت استراحت است. پرده‌ها را می‌کشید و آرایش پوست را پاک می‌کنید. در این وضعیت، خبری از حجم تعرق روزانه هم نیست. پوست در این فضای تمیز می‌تواند راحت نفس بکشد و استراحت کند. سعی کنید قبل از خواب سراغ تلفن همراه نروید و پوست‌تان را به استراحت 8ساعته دعوت کنید

سخن پایانی


با توجه به تحقیقات انجام شده در مورد تاثیرخواب بر پوست بهترین ساعت خواب، خوابیدن بین ساعت 10 شب تا 5 صبح است، چرا که ترشح هورمون رشد در بدن از ساعت 9 الی 10 آغاز می‌شود، پس بهترین زمان خواب برای سلامت پوست در این زمان است. این هورمون برای سلول‌های مغزی و همچنین بازسازی بافت پوست بسیار مفید است. همچنین بدترین ساعت خواب بین ساعت 5 عصر تا 8 است زیرا در این زمان خوابیدن باعث از بین رفتن انرژی می‌شود.

دیدگاه ها
  ارسال به دوستان:
نظرات و دیدگاه های کاربران
از سراسر وب