دسته بندی ها

اخبار اجتماعی
اخبار حوادث
آموزش و سرگرمی
ویدئو
عکس
بازارگردی
عکس /

عکس‌هایی که ثابت می‌کنند که 100 سال پیش کاملا متفاوت بوده

سه شنبه، 13 شهریور 1403
طوطیا نیوز: عکس‌های این پست در محدوده 140 تا 100 سال پیش گرفته شده‌اند.

به گزارش طوطیا نیوز، یک‌پزشک: عکس‌های این پست در محدوده 140 تا 100 سال پیش گرفته شده‌اند. در این بازه زمانی، اروپا و آمریکا شاهد تحولات عظیم سیاسی و اقتصادی بودند. در اروپا، دوران امپراتوری‌های بزرگ به تدریج به پایان می‌رسید و ملت‌ها درگیر تغییرات سیاسی گسترده‌ای شدند. پایان قرن نوزدهم و آغاز قرن بیستم با رشد ناسیونالیسم و رقابت‌های استعماری همراه بود که در نهایت به جنگ جهانی اول منجر شد. این جنگ، از 1914 تا 1918، اقتصاد و ساختارهای اجتماعی اروپا را به شدت تحت تأثیر قرار داد و بسیاری از امپراتوری‌های قدیمی را فروپاشید. پس از جنگ، اروپا با مشکلات اقتصادی و اجتماعی عمیقی مواجه شد که زمینه‌ساز ظهور فاشیسم و نازیسم در دهه‌های بعد شد.

در آمریکا، این دوران با رشد صنعتی و اقتصادی فوق‌العاده‌ای همراه بود. آمریکا به عنوان یک قدرت صنعتی بزرگ در جهان مطرح شد و اقتصادش به‌سرعت رشد کرد. با این حال، پایان جنگ جهانی اول و بازگشت به دوران صلح، به رشد اقتصادی بیشتری منجر شد، اما این رشد ناپایدار بود و در نهایت به رکود بزرگ اقتصادی در سال 1929 انجامید.

در این دوره، امکانات رفاهی مانند برق، آب لوله‌کشی، و سیستم‌های حمل و نقل عمومی در شهرهای بزرگ آمریکا و اروپا به‌تدریج رواج یافتند. با این حال، بسیاری از مناطق روستایی هنوز از این امکانات بی‌بهره بودند. حمل و نقل با خودرو و قطار به‌سرعت در حال توسعه بود، اما هواپیماها هنوز در مراحل ابتدایی بودند. تلفن و رادیو نیز در این دوران به‌طور گسترده در دسترس قرار گرفتند.

وضعیت سیاسی و اقتصادی ایران در فاصله 140 تا 100 سال پیش

ایران در این همین بازه زمانی با تحولات سیاسی و اجتماعی عظیمی مواجه شد. در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، سلطنت قاجارها در ایران با چالش‌های جدی داخلی و خارجی روبرو بود. نفوذ قدرت‌های خارجی مانند بریتانیا و روسیه در امور داخلی ایران، نارضایتی عمومی را افزایش داد و جنبش‌های مشروطه‌خواهی و اصلاح‌طلبانه در اوایل قرن بیستم شکل گرفت. این جنبش‌ها منجر به انقلاب مشروطه در سال 1285 شمسی شد که اولین قانون اساسی و مجلس ملی ایران را به ارمغان آورد.

پس از انقلاب مشروطه، ایران وارد دوره‌ای از ناپایداری سیاسی شد که با ضعف دولت مرکزی و دخالت‌های خارجی همراه بود. تا اینکه در سال 1299 شمسی، رضا خان قدرت را به دست گرفت و در نهایت به سلطنت رسید. رضا شاه پهلوی با هدف نوسازی و مدرن‌سازی ایران، اصلاحات گسترده‌ای را آغاز کرد که شامل ایجاد زیرساخت‌های جدید، مدرن‌سازی ارتش، و تمرکز قدرت در دولت مرکزی بود.

در دوره قاجار در بازه زمانی فوق الذکر، ایران از نظر فناوری و رفاه عمومی بسیار عقب‌مانده بود. برق، آب لوله‌کشی، و دیگر امکانات رفاهی فقط در بخش‌های محدودی از شهرهای بزرگ وجود داشتند. بسیاری از مناطق روستایی و حتی شهرهای کوچک به این امکانات دسترسی نداشتند. خدمات بهداشتی و آموزشی نیز در سطح پایینی بودند و اکثر مردم از این خدمات بهره‌مند نبودند. سیستم حمل و نقل نیز به شدت ابتدایی بود و جاده‌های مناسب یا سیستم‌های حمل و نقل عمومی پیشرفته وجود نداشت. ایران به تازگی وارد دوره‌ای از مدرن‌سازی شده بود، اما همچنان در بسیاری از زمینه‌ها عقب‌مانده باقی مانده بود.

اما خارج از محتوای متنی ببینیم عکس‌ها در مورد وضعیت مردم و حال و هوای کلی چه می‌گویند؟

1. رژه کو کلاکس کلان‌ها در مرکز شهر واشنگتن، دی.سی، 13 سپتامبر 1926

کو کلاکس کلان یا به اختصار KKK، یک سازمان نژادپرست و تروریستی در ایالات متحده آمریکا بود که نخستین بار در سال 1865، پس از پایان جنگ داخلی آمریکا، تأسیس شد. این سازمان توسط گروهی از کهنه‌سربازان ارتش کنفدراسیون در ایالت تنسی شکل گرفت و هدف اصلی آن حفظ برتری نژاد سفید و مقابله با حقوق سیاه‌پوستان و دیگر اقلیت‌های نژادی، مذهبی و فرهنگی در آمریکا بود.

کو کلاکس کلان با پوشیدن لباس‌های سفید و نقاب‌های بلند شناخته می‌شود. این لباس‌ها به گونه‌ای طراحی شده بودند که اعضای آن را غیرقابل شناسایی کنند. از دیگر نمادهای این گروه می‌توان به صلیب‌های آتشین اشاره کرد که در مراسم‌ها و تجمعات خود به عنوان نماد خلوص نژاد سفید می‌سوزاندند.

2. پسران جوان کارگر در معدن ذغال‌سنگ شرکت پنسیلوانیا، 1911

3. تجمع 20,000 آمریکایی در یک رالی نازی‌ها در مدیسون اسکوئر گاردن، 20 فوریه 1939

4. «زخمی زردپوش»، «هنری استَندینگ بئر» و «چانسی زردپوش»، قبل و بعد از فرستاده شدن به مدرسه شبانه‌روزی سرخپوستان بومی در 1883 و سه سال بعد

5. جوزی، شش ساله، بِرتا، شش ساله، سوفی، ده ساله، کارگران معمولی صید صدف، 1911



(عکس) ظرف باستانی شگفت‌ انگیز در گنجینه وایکینگ‌ ها در موزه ملی اسکاتلند که متعلق به شاهنشاهی ساسانی است
راز پرپشت شدن مژه / چگونه مژه‌های خود را زیباتر و پرپشت تر کنیم؟
استوری غم‌انگیز آوا، دختر حسن جوهرچی، برای علی انصاریان
(ویدیو) یادی کنیم از لباس و گریم بسیار عجیب نعیمه نظام‌دوست در پشت صحنه‌ی کلبه‌ی عمو پورنگ/ چه خانم حنایی هم شده؟ خیلی بهش میاد مگه نه!
(ویدیو) اعتراف جنجالی سیدجواد هاشمی در برنامه علی ضیا: به پزشکیان رأی دادم تا آن یکی نشود