دسته بندی ها

اخبار اجتماعی
اخبار حوادث
آموزش و سرگرمی
ویدئو
عکس
بازارگردی
آموزش و سرگرمی / بیوگرافی /

زندگینامه شخصی و سیاسی وزیر امور خارجه دولت روحانی/محمد جواد ظریف خوشتیپترین دیپلمات ایرانی/ +فیلم و عکس‌های جذاب و دیدنی

جمعه، 15 تیر 1403
کد خبر: 38351
طوطیانیوز: محمدجواد ظریف را به‌جرئت می‌توان خوش‌تیپ‌ترین دیپلمات ایران دانست. همیشه آراسته و مرتب است و حتی اهمیت‌دادن به این آراستگی و لباس‌هایش چندین بار خبرساز شده است
فهرست []

بیوگرافی کلی


نام :محمد جواد

نام خانوادگی : ظریف

متولد : 17 دی 1338 در تهران

تحصیلات : دکترای مطالعات بین الملل

حرفه : سیاستمدار و دیپلمات

زندگی شخصی محمد جواد ظریف


محمدجواد ظریف در 17 دی‌ماه 1338 در خانواده‌ای از سطح بالای جامعه در شهر تهران به دنیا آمد. مادر وی دختر حاج میرزاعلی نقی کاشانی از تجار به نام تهران و پدرش از تجار بزرگ اصفهان بود. در زمان کودکی، در خانه‌ای در محدوده خیابان کاشان و خیابان کمالی (پشت باغ شاه) زندگی می‌کردند. در شش‌سالگی، چند ماهی به اصفهان رفتند و دوباره به تهران بازگشتند و دوران دبستان خود را در دبستان علوی تمام کرد.

پدربزرگش از بانیان مسجد اعظم قم و مسجد هامبورگ و پدرش عباسعلی ظریف خوانساری از شعرای اصفهان، فردی نیکوکار و به گاوصندوق علما شهرت داشت. خانواده ظریف ابتدا در محله ملک اصفهان ساکن بودند و سپس به تهران نقل مکان کردند.

زندگی شخصی و ازدواج محمد جواد ظریف


محمد جواد ظریف در تابستان 1358 در سفری به ایران از طریق خواهرش با مریم ایمانیه آشنا و سپس باهم ازدواج کردند و باهم برای زندگی به نیویورک نقل مکان کردند. ظریف پس از بازگشت از آمریکا درسال‌های 67 و 68 مشاورعلی اکبر ولایتی ، وزیر خارجه وقت بوده است.وی سال 68 تا 71 سفیر و معاون نماینده دایم نمایندگی درسازمان ملل شد و با پایان ماموریتش در سازمان ملل، 10 سال معاونت حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه را برعهده داشت.

از 81 تا 86 برای بار دوم به عنوان سفیر ایران مسوولیت نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل را پذیرفت و به نیویورک اعزام شد.ظریف پس از بازگشت تا سال 89 دستیار ارشد وزیر امور خارجه بود. پس از آن به دانشگاه آزاد رفت و معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی را مدیریت کرد.

مریم ایمانیه همسر محمدجواد ظریف

وی در تابستان 1358 از طریق خواهرش، با مریم ایمانیه آشنا شد و باهم ازدواج کردند و پس از ازدواج به نیویورک مهاجرت کردند. مریم ایمانیه فارغ‌التحصیل رشته تغذیه است و به مدت 10 سال شاگرد محمد اسماعیل دولابی، عارف و واعظ مشهور، بوده است و گاهی برای شرکت و سخنرانی در همایش‌های عرفانی و مولانا پژوهی به نقاط مختلف آمریکا، اروپا، هند و ژاپن سفر می‌کند. مریم ایمانیه رئیس انجمن بانوان دیپلمات‌های وزارت امور خارجه ایران و همسر محمدجواد ظریف است.

فرزندان


ظریف و همسرش دارای دو فرزند هستند. پسر وی مهدی مهندسی برق خوانده و دارای فوق لیسانس مدیریت است. دخترش مهسا، مهندس معماری داخلی است. هر دو فرزندش ازدواج کرده‌اند و ظریف دارای دو نوه است.

به گزارش اقتصاد24 بنابر اظهارات وی، فرزندان او به همراه همسرانشان در طول مدت تصدی وزارت امور خارجه ایران، در تهران سکونت داشتند و شاغل در ادارات دولتی نبوده و به کار آزاد مشغول هستند.

تحصیلات و سوابق کاری جواد ظریف


تحصیلات


محمدجواد ظریف در سال 1355 با ویزای دانشجویی به امریکا رفت و دیپلم خود را از کالج مقدماتی در سانفرانسیسکو اخذ کرد و سپس لیسانس و فوق‌لیسانس روابط بین‌الملل و فوق‌لیسانس مطالعات بین اللملی خود را در سال‌های 1360 تا 1363 از دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو و دانشگاه دنور گرفت، سپس تحصیلات خود را در سطح دکترا ادامه داد.

در سال 1364 اداره مهاجرت امریکا، روادید وی را باطل کرد و آقای محمدجواد ظریف، مجبور شد از راه دور تحصیلات خود را ادامه دهد. پدر وی در سال 1363 فوت کردند که ایشان در آمریکا بودند و برای مراسم پدر، نتوانستند به ایران بیایند.


دوران دفاع مقدس


در سال 1366 که جنگ ایران و عراق ماه‌های پایانی خود را سپری میکرد و فشار‌های بینالمللی بر ایران، به منظور پذیرفتن متن اولیه قطعنامه 598 شورای امنیت به اوج رسیده بود، تیم مذاکرهکننده ایرانی، سعی داشت به جای درج مفادی که انتظارات ایران را برآورده نمیکرد، بند‌هایی از طرح اجرایی دبیرکل سازمان ملل متحد (خاویر پرز دکوئیار) را جایگزین نماید. نوشتن نامه این درخواست رسمی به محمدجواد ظریف، تنها دیپلمات ایرانی وقت مسلط به زبان انگلیسی در نمایندگی ایران، در سازمان ملل متحد گماشته شد، تا بتواند مفهوم مورد نظر ایران را به شفافی بیان کند. ظریف نیز با انتخاب کلمات مناسب، توانست نامهٔ مورد نظر ایران را تنظیم و در بین کشور‌های عضو، منتشر کند. این درخواست که با افزودن آن به قطعنامه 598 شورای امنیت موافقت شد، در وزارت امور خارجه ایران به «Tantamount Letter» مشهور شد.


حضور در سازمان ملل


در سال 68 تا 71 سفیر و معاون نماینده دایم نمایندگی در سازمان ملل شد و با پایان ماموریتش در سازمان ملل، 10 سال معاونت حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه را برعهده داشت.
از 81 تا 86 برای بار دوم به عنوان سفیر ایران مسوولیت نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل را پذیرفت و به نیویورک اعزام شد.
ظریف پس از بازگشت تا سال 89 دستیار ارشد وزیر امور خارجه بود. پس از آن به دانشگاه آزاد رفت و معاون بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی را مدیریت کرد.
ظریف در مجامع بین المللی مسوولیت‌هایی را نیز برعهده داشته است. برای مثال او سال 71 رییس کمیته حقوقی مجمع عمومی چهل و هفتم سازمان ملل متحد در نیویورک بود و سال 72 ریاست کمیته نگارش اجلاس آسیایی حقوق بشر را در بانکوک برعهده داشت. در اجلاس افتتاحیه کنگره حقوق بین الملل ملل متحد در نیویورک رییس بود.

او همچنین ریاست اجلاس‌ها و نشست‌های متعددی مانند کمیته حقوقی مشورتی آسیایی - آافریقایی، کمیته سیاسی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، نشست کارشناسان ارشد هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، کمیته کارشناسان اعتمادسازی، کمیته سیاسی دوازدهمین اجلاس سران غیرمتعهد‌ها در دوربان، سمپوزیوم اسلامی گفتوگوی تمدنها، کمیسیون خلع سلاح ملل متحد، کنفرانس آسیایی نژادپرستی و تبعیض نژادی، کمیته متخصصان گفتوگوی تمدن‌ها در جده، کمیسیون فرهنگی یونسکو در نیویورک را برعهده داشته است.
ظریف از 82 تا 84 معاون مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود. ظریف سخنگویی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران در تهران را نیز برعهده داشت.


فعالیت دانشگاهی


او عضو هیات علمی گروه عمومی دانشگاه تهران بوده است و در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در حوزه‌های دیپلماسی در سازمان‌های بینالمللی، سازمان‌های بینالمللی و موضوعات جهانی، حل و فصل اختلافات در سازمان ملل متحد، امنیت منطقهیی و بینالمللی، مبانی حقوق بشر، حقوق بشر و سازمان‌های بینالمللی، حقوق بشر و سیاست جهانی تدریس کرده است.
از جمله مشهورترین دیپلمات‌های برجسته ایران به شمار میآید؛ که دارای تالیفات متعددی در حوزه سیاست خارجی، حقوق و روابط بینالملل به زبان‌های فارسی و انگلیسی است.


مذاکرات هسته ای


همچنین در مذاکرات هست‌های ایران نیز از زمان مذاکرات با سه کشور اروپایی در تهران و توافق سعدآباد، در زمان ریاست حسن روحانی بر دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی حضور داشت، اما با روی کار آمدن دولت حسن روحانی، وی مسوول تیم مذاکره کننده ایران با کشور‌های موسوم به 5+1 شد.
پس از امضای توافق موسوم به برجام، بسیاری در ایران او را امیرکبیر زمان خواندند و برجام را با ملی شدن صنعت نفت و ظریف را با مصدق قیاس کردند. ظریف در طول مذاکرات بیشترین دیدار‌ها و گفتگو‌های دوجانبه را با جان کری وزیر خارجه دولت اوباما داشت.

با روی کار آمدن ترامپ، مذاکرات موسوم به برجام که با دولت دموکرات آمریکا شده بود، با چالش رو به رو شد و ترامپ رئیس جمهور جمهوری خواه آمریکا به صورت یک جانبه از این توافق بین المللی خارج شد و ایران را در معرض تحریم‌های جدیدی قرار داد.

وزارت امور خارجه


در مرداد سال 1392 به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی وزارت امور خارجه به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و با کسب اکثریت آرا (اخذ شده 281/ موافق: 232 رای؛ مخالف: 36 رأی؛ ممتنع: 13 رأی) از مجلس رای اعتماد گرفت و به عنوان وزیر امور خارجه مشغول به فعالیت شد. او در دولت دوازدهم نیز از سوی حسن روحانی رئیس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شد که توانست دوباره از مجلس رأی اعتماد بگیرد.

گرایش سیاسی محمدجواد ظریف


هنگامی که ظریف برای پست وزارت خارجه به مجلس معرفی شد، روزنامه اعتماد او را در میان اصلاح‌طلبان دسته‌بندی کرد، در حالی که خبرگزاری مهر از وی به عنوان یک چهره مستقل یاد کرد.ظریف در سال 2015 از سوی مؤسسه انگیسک اینسایتس به عنوان ریسک‌پذیرترین سیاست‌مدار جهان انتخاب شد. همچنین او یکی از مشهورترین دیپلمات‌های برجسته ایران به شمار می‌آید.

وی دارای تألیفات متعددی به صورت مقاله و کتاب در خصوص موضوعاتی، چون دیپلماسی چندجانبه، سازمان‌های بین‌المللی، مسائل سیاسی و امنیتی، خلع سلاح، و... به زبان‌های فارسی و انگلیسی است که در نشریات معتبر داخلی و بین‌المللی به چاپ رسیده‌اند.

اقدامات مهم محمدجواد ظریف


  • انتخاب نخستین زن سخن‌گو وزارت امور خارجه

  • نخستین سفیر زن جمهوری اسلامی

  • بیش از 50 بار دیدار با وزیر خارجه آمریکا

  • اولین دیدار و دست دادن با رئیس‌جمهور آمریکا

  • از کار‌های جالب ظریف این بود که بیش از دیگر وزرا در تاریخ انقلاب اسلامی در صحن مجلس و در کمیسیون امنیت ملی حاضر شده است و درباره مسائل گوناگون به نمایندگان پاسخ داده است.

فعالیت‌های بین‌المللی محمدجواد ظریف

  • عضو گروه شخصیت‌های برجسته زمام‌داری جهانی

  • سخنگو و ریاست کمیته سیاسی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران

  • ریاست کارشناسان ارشد هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران

  • ریاست کمیته حقوقی مجمع عمومی 47 ملل متحد – نیویورک

  • ریاست کمیسیون فرهنگی- یونسکو

  • ریاست کمیسیون خلع سلاح ملل متحد – نیویورک

  • ریاست کمیته سیاسی دوازدهمین اجلاس سران عدم تعهد – دوربان


نخستین دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا پس از انقلاب

در ساعات اولیه روز 5 مهر 1392، ظریف در حاشیه شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و با برنامه‌ریزی قبلی در نخستین مذاکره ایران و 1+5 در دولت یازدهم که در سطح وزرای خارجه برگزار شد، شرکت کرد. در این مذاکره، جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا نیز حضور داشته و با ظریف بر سر میز مذاکره نشست. در حاشیه این جلسه ظریف با جان کری دیدار و گفت‌وگویی دو سویه داشت.

پس از 34 سال این نخستین دیدار مقامات عالی ایران و آمریکا در سطح وزرای خارجه بود. پس از پایان این دیدار، کری در کنفرانس خبری خود گفت: «با ظریف ملاقات داشتم، لحن او حقیقتاً متفاوت بود.»


تحریم محمدجواد ظریف از سوی آمریکا

محمدجواد ظریف تاکنون بار‌ها تحریم شده است. بار نخست در 31 ژوئیه 2019 وزارت خزانه‌داری آمریکا در یک بیانیه، محمدجواد ظریف را به‌دلیل نمایندگی سید علی خامنه‌ای و همکاری مستقیم یا غیرمستقیم با او بر اساس فرمان اجرایی 13876 مورد تحریم قرار داد.

7 ژانویه 2020 آمریکا از اعطای ویزا به محمدجواد ظریف به منظور شرکت در اجلاس آزاد گفت‌وگو درباره احترام به منشور سازمان ملل متحد خودداری کرد.


حضور محمدجواد ظریف در صداوسیما در کنار مسعود پزشکیان

مسعود پزشکیان تنها کاندیدای اصلاح‌طلب تایید صلاحیت گرفته از شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری سال 1403 است. وی در برنامه انتخاباتی خود در کنار دو کارشناس برجسته روابط بین‌الملل کشور حاضر شد: محمدجواد ظریف و مهدی سنایی.

محمدجواد ظریف در پایان برنامه در ده دقیقه، دفاعیه آتشین از برجام و لزوم احیای آن را ارائه داد و تصریح کرد: مردم عزیز! مهم است چه کسی در پاستور نشسته باشد.

مسئولیت ها


  • عضو گروه شخصیت‌های برجسته زمامداری جهانی

  • سخنگویی هشتمین اجلاس سران اجلاس اسلامی تهران

  • ریاست کارشناسان ارشد هشتمین اجلاس سران اجلاس اسلامی تهران

  • ریاست کمیته سیاسی هشتمین اجلاس سران اجلاس اسلامی تهران

  • ریاست کمیته حقوقی مجمع عمومی 47 ملل متحد – نیویورک

    اینستاگرام محمدجواد ظریف

    در مطلب بالا بیوگرافی محمدجواد ظریف را خواندید، همچنین شما برای پیگیری فعالیت‌های سیاسی و زندگی روزانه وی می‌توانید به آدرس اینستاگرام jzarif_ir@ مراجعه کنید.


تصاویر جذاب و دیدنی



(عکس) چندش ترین و بدبوترین پنیر جهان که با عرق انسان درست میشه!/ پنیر با بوی عرق خودت خوردی؟
(ویدئو) بغض و دلتنگی مسعود پزشکیان به یاد همسر مرحومش
ماجرای ازدواج و مرگ همسر و پسر کوچک مسعود پزشکیان چه بود؟/ گزارشی از زندگی خصوصی مسعود پزشکیان ، از شغل همسر تا مهریه ازدواجشان
اولین عکس منتشر شده از همسر مرحوم رئیس جمهور وفادار ایران/ قاب قدیمی ولی زیبا از مسعود پزشکیان در کنار همسر مرحومشان، فاطمه خانم
(ویدیو) شوخی دلنشین رهبر معظم انقلاب با مهدی فخیم زاده"بازیگر سریال مختارنامه"/ شما طاغوتی هستید؟!
(عکس) خلاقیت بانمک یک مادر برای نشان دادن اینکه فرزندش چقدر خوردنی و خوشمزه ست همه را به خنده واداشت
(ویدئو) خوانندگی فرزاد فرخ در اتاق خوابش / صداش یه آرامشی داره
نگاهی به استایل های خاص و فراموش نشدنی دیوید بکهام در هر شرایطی/ مهم نیست چند سالشه مهم اینه که در هر شرایطی بی رقیب ترینه
برنده بهترین عکس عروسی سال 2023 چه کسی است؟/عروس دامادی که برنده جایزه 1500دلاری شدند!
(تصاویر) ست شیک وست ملیله دوزی شده با دامن چیندار مینا مختاری، همسر خوش سلیقه بهرام رادان، در یک مهمانی مجلل در سفارت فرانسه/ میز شیرینی و دسرهاشونو دیدین!
تصاویر مهدی طارمی در جشن قهرمانی پورتو/ببین چطور پرچم ایرانو گذاشته رو شونه هاش/ حامدآهنگی، شجاع خلیل زاده و حسین کنعانی چه قلبایی براش کامنت گذاشتن😍/اژدها همیشه خانه من خواهد بود
(تصاویر) 9 تا از شگفت انگیزترین درختان کمیاب جهان که تنها راه دیدنشان فقط و فقط سفر به عجیبترین مناطق دنیاست
یادی کنیم از عکس زیبای مرحوم ماه چهره خلیلی، جاریه سریال "مختارنامه"، با لباس عروس ساده ولی شیک، در کنار پارسا پیروزفر، بهنام سریال "در انتهای شب"
پارافریز تخصصی متن
ویرایش تخصصی نیتیو
ترجمه تخصصی مقاله
دارالترجمه رسمی ترکی استانبولی
دارالترجمه رسمی آنلاین
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
مراحل تالیف و چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
سابمیت مقاله چیست؟
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
مراحل اکسپت مقاله
مراحل چاپ کتاب